Hoppa till sidans innehåll

HA: Serieledarna på bortaplan på söndag

27 FEB 2016 16:55
Efter att RIG Falköping i tisdags så när lyckats upprepa succésegern mot Örkelljunga, men till slut fått sträcka vapen i avgörande set, väntar nu en ännu tuffare uppgift - tabellettan Falkenberg på bortaplan.
  • Uppdaterad: 27 FEB 2016 17:40

En riktigt bra prestation som inte var långt från att räcka till en fjärde seger för RIG Falköping i tisdags ger råg i ryggen inför söndagens bortamöte i Falkhallen mot serieledande Falkenberg. Hoppet om att nå slutspel är borta, men för en stor del av laget är det säsongens viktigaste mål som väntar, EM-kval med U20-landslaget i Italien i månadsskiftet mars/april och därför är lagets insats ändå av största betydelse. Resultatet är av mindre vikt, men att prestationen tyder på att spelarna närmar sig toppformen är desto viktigare.

I motståndarlaget är det landets absolut bästa passare Dardan Lushtaku som håller i dirigentpinnen. Oerhört svårläst med bra alternativ att passa till på alla positioner som han har är det inget lätt uppgift att försöka stoppa hallänningarnas anfallsspel. I de två senaste mötena lagen emellan har ändå RIG lyckats ganska bra och fått med sig ett set. Daryl Shank har utvecklats positivt och är den meste poängplockaren i laget från sin högerkant med insatsen i GP-finalen som höjdpunkten hittills. Centern Pedro Mendes är nog ändå den som i samarbetet med passare Lushtaku är mest sevärd och dessutom är han en oerhört duktig blockare. Tobias Persson gör kanske sin bästa säsong och detsamma gäller nog för liberon Johan Eriksson. Extra glada är vi att se Arno Slipac i spel och förhoppningsvis är han på väg mot toppformen inför slutspelet och landslagssäsongen som följer därefter.

I RIG gäller det som sagt att visa att formen är på rätt väg och att tisdagens fina insats inte var en engångsföreteelse. Poängligetvåan Jacob Link behöver avlastning i anfallsspelet och det gäller att övriga spelare också lyckas bra för att gymnasielaget ska kunna överlista Falkenbergsförsvaret. Vindrarparna Filip Nilsson, libero, och Bartosz Sulinski, center, får chansen att visa framfötterna när man får spela ganska nära hembygden. De följer i många andra duktiga Vindrarpsspelares fotspår och har gjort stora framsteg under säsongen.

Falkhallen, Falkenberg, söndag 28 februari kl. 15.00
Falkenberg -  RIG Falköping 

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info