Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

HA: Säsongens första trepoängare

09 NOV 2014 00:17
RIG Falköpings första seger i årets elitserie kom på lördagseftermiddagen när man besegrade Södertelge utan att tappa något set.
  • Uppdaterad: 09 NOV 2014 14:06

Vi har fått se RIG Falköping rivstarta i seriens tre första omgångar då man skaffat sig rejäla försprång i matchinledningarna. Den här gången var det betydligt jämnare, men från 10-9 ökade RIG takten och skaffade sig ett övertag. Ledningen behölls och utökades fram till setslutet som skedde vid säkra 25-17.

Andra set blev väldigt svängigt. De båda lagen turades om att ta flera poäng i rad, men spelet stabiliserades sedan då det närmade sig halva setet. Södertelge hade oftast en liten ledning, men efter nitton poäng var det hemmalaget som var vassast. Peter Blomgren kom in på banan och fick ta ett stort ansvar i avgörandets stund, både i mottagning och anfall, och det gjorde han så bra att det blev 25-21 i hemmafavör.

Tredje set blev också väldigt berg- och dalbanelikt. Ett taggat RIG rann ifrån till 11-4, men vis av tidigare erfarenheter kunde man ana att det var långt ifrån klart. I en enda uppställning försvann sex av de sju ledningspoängen och det var strid på kniven igen. RIG tappade dock aldrig humör eller mod och tack vare det höll de sig oftast i täten och segern säkrades i och med tre raka avslutningspoäng fram till 25-20.

-Riktigt skönt att få ta hem en vinst efter att ha gjort några bra matcher som inte ens gett någon setseger, förklarar tränaren Göran Persson. Fighterkänslan i laget gick inte att ta miste på och även om det absolut inte gick som på räls så fanns det en härlig vilja i laget, menar Persson.

Victor Nielsen och Kristian Persson gjorde en mycket bra match från sina mittenpositioner och Viktor Lindberg tog emot dagens Mikasatröja för sin insats.

Nästa vecka beger sig laget till Viktor L:s hemtrakter i Vingåker för att försöka ta nya poäng.

Statistik

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info