Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

HA: RIG vann första set mot GP-vinnarna

21 JAN 2016 21:22
RIG Falköping knep första set mot Falkenberg på hemmaplan på torsdagskvällen, men sedan var hallänningarna starkare och det blev ingen poäng för gymnasielaget.
  • Uppdaterad: 21 JAN 2016 22:26

Falkenberg kom inte alls rätt in i matchen och bjöd hemmalaget på många poäng genom nätberöringar och andra misstag. Hela fjorton av RIG:s poäng i första set var missar av bortalaget. Men RIG slog in elva egna anfall också och totalt blir det 25 och alltså setvinst. 25-23 skrevs segersiffrorna efter att Jakob Molin slagit in setbollen.

I andra set började RIG också ganska bra, men från hemmaledning 10-9 så höjde sig Falkenbergarna ett snäpp och kunde ganska komfortabelt dra ifrån till setvinst med 25-16, nu med endast fem egna misstag under setet.

Det efterföljande setet var egentligen hemmalagets bäst genomförda, men nu var Falkenberg betydligt skarpare. Några misstag gjorde de nyblivna GP-mästarna, men de slog också in hela 20 poäng i anfall, en ovanligt hög siffra. 25-21 till Falkenberg och nu återstod en möjlighet för RIG att kunna få med sig någon poäng från matchen.

Volleybollgymnasieeleverna spände bågen och gav det ett ordentligt försök. Man var bra med fram till 13-14, men sedan mäktade man inte med at hålla jämna steg med motståndarna. Framför allt var det samspelet mellan Dardan Lushtaku och Pedro Mendes som firade stora triumfer. Mendes blev också poängbäst från sin centerposition. 25-18 stannade segersiffrorna vid och Falkenberg tog med sig de tre poängen hem, medan RIG får ladda om för den viktiga machen mot Habo på lördag.

-Det kändes bra när vi vann första set utan att spela på topp och det kändes som vi hade en klar möjlighet att ta ett set till, men tyvärr lyckades vi inte växla upp efter det innan Falkenberg höjde sig, konstaterar tränaren Göran Persson efter matchen.

RIG Falköping - Falkenberg 1-3 (25-23, 16-25, 21-25, 18-25)
Statistik

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info