Hoppa till sidans innehåll

HA: RIG trivdes hyfsat i Igloon

06 DEC 2015 22:59
Det var mer blåst och regn än snö och is i Falkenberg i söndags, men RIG klev i alla fall in i klassiska Igloon för (troligtvis) sista gången och en setvinst fick man med sig hem.
  • Uppdaterad: 06 DEC 2015 23:57

Eftersom Falkenbergs normala hemmahall, Falkhallen, var upptaget av annat evenemang i helgen, så fick söndagens match mot RIG Falköping förläggas till den gamla hallen, Falkenbergs Idrottshall, Igloon i folkmun. Eftersom hallen ska rivas under 2016 och ersättas med ett nybygge, så var det här troligen sista gången som RIG Falköping får spela match i den klassiska hallen.

När matchen satte igång så var det hemmalaget som var bäst ut ur startblocken, men RIG var inte långt efter. Gymnasielaget kunde ta sig ikapp och kvittera, men någon ledning blev det aldrig. Centerduon Mendes och Staahl var de vassaste korten i setet, både i anfall och block, och hjälpta av detta kunde hemmalaget vinna med 25-22.

I andra set var RIG med ännu bättre i inledningen och hade tre poängs ledning vid 8-5. Återigen visade Pedro Mendes framfötterna och med fyra poänggivande handlingar i tät följd såg han till att Falkenberg vände till egen ledning. Falköpingsspelarna fortsatte dock att kriga på och vid 22-20 såg det ljust ut, men fem raka hemmapoäng gjorde att det stod 2-0 på poängtavlan vid femtonminuterspausen.

Falkenberg verkade ha dragit mest nytta av "halvtidsvilan" och drog snabbt ifrån till 7-2, och det verkades som om bortaspelarna var tyngda av den tunga avslutningen på det andra setet. Men det var ingen som hade någon tanke på att ge upp och vändningen kom, med viss hjälp av många hemmamisstag. Falkenberg gick sedan återigen upp i täten fram till 16-13, men en mycket stark avslutning av RIG kombinerat med en svagare hemmaperiod så kunde Peter Blomgren till sist slå in setbollen till 25-19.

Efter sidbytet fick vi se ett revanschhungrigt hemmalag, som inte alls var sugna på att släppa ifrån sig någon poäng, RIG fick inte heller till sitt spel på samma sätt som tidigare i matchen och då rann bollarna iväg i motståndarnas favör i rask rakt. 25-14 avslutades matchen vid, och RIG får fortsätta att kämpa för nya poäng i kampen om en slutspelsplats, närmast på söndag hemma i Frejahallen mot Sollentuna.

-Vi gör en bra insats idag, men det finns också många detaljer som vi vill göra bättre och tyvärr kunde vi inte utnyttja ännu mer att Falkenberg bjöd på ganska många misstag idag, summerar tränare Göran Persson.

Falkenberg - RIG Falköping 3-1 (25-22, 25-22, 19-25, 25-14)
Statistik 

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info