Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

HA: RIG tog set på serieledarna

23 NOV 2014 21:11
RIG Falköping gjorde två riktigt bra set mot Falkenberg hemma i Frejahallen på lördagkvällen, varav man lyckades vinna det ena.
  • Uppdaterad: 24 NOV 2014 09:31

I lördags var det föräldramöte på volleybollgymnasiet och dagen avslutades med match mot de regerande svenska mästarna från Falkenberg. Gymnasiespelarna var uppenbarligen inspirerade av föräldrastödet på läktaren och starten på matchen blev riktigt rolig. Falkenberg var snabbast ur startblocken, men ganska snart hade RIG sprungit ikapp och efter att halva setet hade spelats så var man i täten. Ludvig von Sydows passningar till främst Jakob Link och Viktor Lindberg gav god utdelning och servemottagningen var stabil. Några anfallsmissar gjorde att gästerna ändå tog sig ikapp vid 23-23, men en rapp kortis av Pontus Nilsson fram till setboll följdes upp av ett härligt block från Jacob Link och setet var vunnet.

Inledningsvis såg det ljust ut även i andra set, i alla fall fram till 5-3. Sedan stod det hastigt, men för hemmafansen mindre lustigt, 7-12 på poängtavlan. Falkenbergs tunga servar och storvuxna block ställde till problem för hemmaspelarna, som ändå spelade bra volleyboll så här långt. Någon större utdelning i form av poäng blev det dock inte och efter ett tag tappade man rytmen i spelet och bortalaget drog ifrån till en enkel setvinst.

I tredje set var det tydligt att det var skillnad på lagen, både i fysik och erfarenhet. Hallänningarna förde nu spelet med bravur och gymnasiespelarna hade svårt att döda sina egna anfall och det blev ännu en klar setvinst för gästerna.

Fjärde set var dock en ny möjlighet för RIG-killarna att knipa en poäng av de mer meriterade motståndarna och det var man fast beslutna att göra ett rejält försök mot. Nu fick man bättre kontroll på Falkenbergsservarna och kunde då ha bättre effektivitet i anfallet. Fem poängs ledning vid 10-5 var ändå uppätet vid 16-16. Ytterligare tre raka poäng gick till bortalaget och då trodde nog många att det skulle rinna iväg än en gång. Men skam den som ger sig och en ny lyckad period för hemmalaget gjorde att man kunde kvittera. Men från 22-22 blev det inga fler vunna bollar för RIG och Falkenberg klarade sig undan, säkert inte helt utan den blotta förskräckelsen, med tre poäng i tillskott till tabellen och återtagen serieledning

-Vi lyckas hålla nere antalet anfallsmiss riktigt bra idag och inställningen i första och sista set var en klar framgångsfaktor, säger tränaren Göran Persson. Vi klarar inte att hålla nivån uppe under hela matchen, men ännu en gång visar killarna upp att högstaivån är riktigt bra.

Statistik

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info