Hoppa till sidans innehåll

HA: RIG tog set mot Linköping

12 MAR 2016 16:57
Ett bra set presterade RIG Falköping i serieavslutningen mot de regerande svenska mästarna Linköping och då blev det också en setvinst. De övriga seten vanns klart av östgötarna som slutar på en tredjeplats i grundserien.
  • Uppdaterad: 09 OKT 2017 17:10

Storfavoriten Linköping visade klassen från matchstarten och RIG Falköping kom ganska snabbt på efterkälken. RIG-timeouter vid 4-8 respektive 7-14 hjälpte föga och setsiffrorna blev klara 25-15.

Även i det andra setet hade hemmalaget svårt att hitta till sin högsta nivå. Linköping fortsatte att trumma på och hade inga större bekymmer att hålla sina yngre motståndare ganska långt efter i poängprotokollet. Setet slutade med samma siffror som det föregående.

I tredje set fick vi äntligen se en rejäl uppryckning av RIG Falköping, där killarna som i juni slutar på RIG och idag gör sin sista match i RIG-tröjan visade upp vilken kapacitet som de besitter. Samtidigt slappnade LVC-spelarna av och det straffade sig omedelbart och så mycket att RIG kunde vinna med 25-19.

Även inledningen av fjärde set var bra från hemmalagets sida. Vid ledning 9-6 kändes det positivt, men tyvärr räckte inte ångan hela vägen till setslutet. Linköpingsspelarna var inte intresserade av att släppa ifrån sig någon poäng och höjde nivån samtidigt som luften gick lite ur hemmalaget. 25-16 blev segersiffrorna och RIG Falköping får nöja sig med sina tre segrar och åtta poäng som man har skrapat ihop under säsongen.

-Tredje set var riktigt roligt att beskåda, men i de tre andra kunde vi inte spela så bra som man hade hoppats och det blev lite för stor skillnad, konstaterar tränaren Göran Persson.

RIG Falköping - Linköping 1-3 (15-25, 15-25, 25-19, 16-25)
Statistik

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info