Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

HA: RIG tog andra segern

27 NOV 2014 21:55
RIG Falköping tog hem västgötaderbyt då man besegrade Habo med 3-1 hemma i Frejahallen på torsdagskvällen. Första set förlorades trots ledning, men gymnasielaget visade vinnarvilja och tog hem resterande set.
  • Uppdaterad: 28 NOV 2014 09:17

Första set var jämnt under den första halvan efter att båda lagen blandat och gett en hel del. Ingendera sidan fick god kontroll över motståndarservarna och det gjorde att det blev ganska svåra lägen att anfalla ifrån. RIG drog ifrån till 19-13 efter en bra serveserie av Ludvig von Sydow, men efter den starka perioden blev Haboblocket plötsligt väldigt stort för Falköpingsanfallet. Antingen blev det direkta blockpoäng eller så hamnade smasharna utanför banan och setet avslutades på en tung serve av ungraren Istvan Schulcz.

Setförlusten sved givetvis ordentligt för hemmalaget, men man kämpade ändå på även om det stundtals gick lite trögt. Filip Mokelainen tog stort ansvar i mottagningen och det var viktigt för hemmalaget. Habo hade kommandot vid 16-13, men Falköping jobbade upp sig i setslutet och var först framme vid setboll. Den första gav inte utdelning, men Jakob Molin ordnade fram en ny möjlighet som Viktor Lindberg tog tillvara på med ett skarpt anfall.

Tredje set blev svajigt och ledningen växlade friskt mellan lagen. Inget av lagens tränare kunde vara riktigt nöjda, men för publiken var det underhållning och spänning som utspelades i Frejahallen. Jacob Link var mycket lyckosam i anfallet i slutfasen av setet, men det var effektive Kristian Persson som slog in ett centeranfall på setbollen.

Ludvig von Sydow öppnade sedan fjärde set på bästa sätt med två serveess och det lade ribban för resten av matchen. RIG Falköping pressade på ordentligt i servandet och Habo fick oftast anfalla på passningar från bakplan. Det gjorde att hemmalaget skaffade sig ett ordentligt grepp om tillställningen och det släppte man aldrig, utan vann till sist med 25-15. Tre sköna poäng till hemmalaget, och dessutom viktiga sådana. Nu klättrar RIG ett par placeringar i tabellen och är högsta grad med i kampen om en slutspelsplats inför fortsättningen.

Statistik

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info