Hoppa till sidans innehåll

HA: RIG rubbade inte Falkenberg

10 DEC 2014 23:32
Falkenberg gjorde processen kort i med RIG Falköping i Falkhallen på onsdagkvällen. Skillnaden mellan lagen var stor och RIG lyckades inte alls lika bra som när lagen möttes senast.
  • Uppdaterad: 10 DEC 2014 23:37

RIG Falköping gjorde ett par riktigt bra set mot de regerande svenska mästarna på hemmaplan för några veckor sedan och förhoppningen var nu att man skulle kunna upprepa den bedriften i bortamatchen. Därav blev det dock intet då hallänningarna var alltför stabila och gymnasielaget kom aldrig upp till sin högsta nivå.

Falköping fick ingen bra start på matchen och det hade nog behövts för självförtroende efter storförlusten mot Hylte Halmstad i helgen. Falkenbergsblocket är riktigt stort och när servemottagningen inte fungerade tillräckligt bra, så blev det svårt för RIG-anfallen att komma igenom blocket. Samtidigt var hemmalaget oerhört effektivt i anfallet och vann med säkra 25-14.

Andra set inleddes något bättre av RIG, men det räckte inte för att hindra hemmalagets framfart. Liksom i första set var det inte många bollar som RIG missade i anfallet, men det var inte heller många som renderade i poäng. Setsiffrorna repriserades från det första setet.

Efter en kvarts paus gick RIG ut på banan med inställningen att ge järnet för att kunna bjuda på betydligt vassare motstånd och lite bättre blev det. Det negativa var att det blev fler missade anfall och det gjorde att man bara lyckades skrapa ihop femton poäng innan setet var över. Klara 3-0 till hemmalaget alltså och RIG får ladda om inför söndagens match i Tierp.

-Vi hade behövt lyckas bättre i serve och mottagning för att kunna störa Falkenberg, men det är oerhört nyttigt och bra för killarnas utveckling för oss att få möta ett så stort block, menar coachen Göran Persson.

Statistik

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info