Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

HA: RIG rådde inte på Linköping

30 NOV 2014 22:52
Linköping vann tämligen säkert i tre raka set hemma i sporthallen då RIG Falköping begav sig till universitetsstaden på söndagen.
  • Uppdaterad: 30 NOV 2014 23:52

RIG Falköping hoppades nå sin högstanivå under en något längre period än tidigare under säsongen och därmed kunna störa topplaget Linköpings VC, men det lyckades man inte riktigt med. Carl Ahremark gjorde tre blockpoäng i inledningen av matchen och det gjorde att LVC drog ifrån tidigt i första set. RIG kämpade vidare och minskade på underläget, men närmare än två poäng ifrån kom man inte. I slutskedet av setet drog hemmalaget ifrån ytterligare och till sist blev setsiffrorna 25-16.

Även i det andra setet var det LVC som öppnade piggast. Falköping gav dock inte upp och släppte inte iväg motståndarna förrän efter halva setet. Då rann LVC iväg till 20-13 och då såg det ut som  det skulle bli en säker setvinst. Hemmaspelarna slappnade då av något på koncentrationen och det utnyttjades väl av gymnasiespelarna. Fem raka bortapoäng jämnade till siffrorna och RIG kom sedan så nära som 22-21, men efter en timeout tagen av LVC-coachen Andrew Strugnell blev det inga fler poäng för gästerna innan setet var över.

En positiv känsla hade nu ändå infunnit sig hos RIG och spelet stämde bättre och bättre. Lagen följdes åt fram tills dess att halva setet var spelat och sedan tog Falköping tre poängs ledning vid 14-17. Då skärpte hemmaspelarna till sig och RIG fick återigen svårt att avgöra bollen på egen kraft. LVC vände till setvinst med 25-19 och Falköpingsgrabbarna fick vända hemåt utan setvinst denna dagen.

-Vi servar ungefär så bra som jag hade hoppats, men vår servemottagning hade behövt hålla en högre nivå för att vi ska kunna ta några set mot ett så fysiskt och blockstarkt lag som Linköping, menar coachen Göran Persson. De spelar i ett högt tempo till kanterna och landslagskillarna Martin Larsson och Erik Sundberg är ruskigt svåra att möta när vi inte hinner fomera ett stabilt block. Periodvis ser det riktigt trevligt ut hos oss även i dag, men det räcker inte till något vunnet set.

Statistik

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info