Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

HA: RIG räddade fyra matchbollar

17 JAN 2015 18:42
Det blev ett oerhört spännande derby i Frejahallen på lördagseftermiddagen, där RIG Falköping lyckades vinna mot Habo i avgörande set efter att ha legat under med 11-14.
  • Uppdaterad: 17 JAN 2015 20:59

Viktiga poäng stod på spel för båda lagen i västgötaderbyt i Frejahallen. Habo ville klättra från sin jumboplats och RIG Falköping kämpar för att hålla sig kvar på rätt sida strecket. När matchen drog igång var det Habo som var det hungrigare laget och ganska snabbt hade man skaffat sig fem poängs försprång. Vid 14-20 såg det tufft ut för hemmalaget, men Jakob Molin fick hoppa in i ett servebyte och gjorde det riktigt bra, så bra att RIG kunde kvittera till 20-20. En poäng gick sedan till Habo innan RIG tog ytterligare fyra raka bollar. Habo räddade två setbollar, men på den tredje hamnade ett Haboanfall utanför banan och första set var räddat.

Andra set var betydligt jämnare i början, men Habo låg hela tiden snäppet före. Axel Qvarnström och Istvan Schulcz var produktiva i det gästande laget och i slutfasen var Habo tyngre och vann övertygande med 25-18.

I tredje set stämde blockspelet betydligt bättre för RIG som också lyckades sätta bra press på Habomottagningen. Dessutom bjöd nu Habo på några fler misstag och RIG vann till sist säkert med 25-17.

Habo gjorde som i andra set och kom tillbaka starkt efter setförlusten. 8-4-ledningen krympte dock och ett stekhett RIG vände till egen ledning vid 14-12. Men Habo vände på steken på nytt och återigen var det Qvarnström och Schulcz som pangade in boll efter boll. Några anfalls- och servemissar av RIG-killarna bidrog också till att Habo kunde kvittera via 25-20.

Det avgörande setet blev sedan oerhört dramatiskt. Falköping öppnade bra och hade någon bolls försprång genom större delen av setet. 9-6 kändes dock allt annat än säkert och Habo kom också mycket riktigt ikapp vidd 11-11. Dessutom tog de ytterligare tre poäng och skaffade sig därmed matchbollar. Pontus Nilsson blev då inbytt och gjorde två mycket viktiga poäng. Framför allt singelblocket till 14-14 blev avgörande. RIG fick en matchboll vid 15-14, men den kvitterade Habo på en stenhård spike på sidlinjen av ungraren Schulcz. Axel Qvarnström slog in en till boll fram till 16-15, men Jacob Link slog in kvitteringen. Sedan satte Ludvig von Sydow, välförtjänt utsedd till dagens bäste spelare, in ett härligt block, men Habo räddade även den matchbollen. "Ludde" plockade fram ett vackert passaröverlägg fram till 18-17. På matchbollen fick vi se flera härliga försvarsräddning av gymnasiespelarna innan Viktor Lindberg kunde dundra in matchbollen.

-Vilken rysare, man är helt slut efteråt, stönar en sliten coach efter matchen. Grabbarna tror på sig själva och vågar, trots matchbollar emot sig, och det är härligt att se, konstaterar Göran Persson. Vår serve fungerar mycket bra och när vi får till vårt blockspel så ser det riktigt gött ut, säger Persson. En riktig lagseger där alla bidrar!

Servemottagningslinjen med liberon Axel Stenkilsson Hoff i spetsen var mycket stabil, säsongens bästa servemottagningsmatch. Bartek Sulinski har fått göra debut i elitserien på riktigt den här veckan och gör det väldigt bra liksom centerkollegan Kristian Persson. Viktor Lindberg, Jacob Link och Peter Blomgren drar ett tungt lass i anfallet och Pontus Nilssons spektakulära inhopp i slutbollarna var avgörande för vinsten.

Statistik

 

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info