Hoppa till sidans innehåll

HA: RIG pressade Falkenberg

02 DEC 2018 21:31
Två unga lag gjorde upp i Frejahallen och det var gästande topplaget Falkenberg som gick segrande ur striden, men de fick verkligen slita för de tre poängen.
  • Skapad: 02 DEC 2018 21:31

RIG Falköping har öppnat de senaste matcherna ganska svagt, men när Falkkampen (?) drog igång så var det ett heltaggat RIG som dominerade i det första setet. Vassa servar, säker servemottagning och en riktigt bra effektivitet i anfallet (52% vunna, 44% effektivitet i första set) visades upp i lagets möjligtvis bästa set hittills denna säsongen. 25-19 slutade setet vid.

I andra set var det ett revanschlystet Falkenberg som visade upp betydligt vassare takter. RIG spelade inte dåligt, men flytet från det första setet hade gått förlorad. Gästernas Daniel Gruvaeus dominerade setet och var en stor anledning till segersiffrorna 16-25.

Matchbilden svängde ännu en gång i det efterföljande setet. RIG Falköping öppnade bäst och kom upp till hela 11-4 innan bortaspelarna kom igång igen. Hallänningarnas amerikanske import Michael Michelau var det som höll fanan högst i det här setet och det var mycket tack vara honom som Falkenberg var ikapp vid 13-13. Sedan följdes lagen åt ett tag i poängprotokollet innan FVBK drog iväg till 20-16. RIG kom ikapp vid 22 lika, men till sist var det gästerna som kunde vinna med 23-25.

Efter att Falkenberg tagit fyra raka poäng till ledning 11-7 fick RIG jaga genom det fjärde setet. Man tog ikapp några poäng, men släppte sedan också iväg ytterligare några. Fyra raka hemmapoäng i Max Peterssons serve så RIG närmade sig till 16-18 var en stämningshöjare, men det räckte inte för att vända på steken. 21-25 blev det när Michelau avslutade matchen med ett vasst anfall.

-Första set var riktigt kul att se, men sedan fick vi inte till anfallet tillräckligt bra för att det skulle räcka hela vägen, konstaterar tränaren Göran Persson.

Einar Andersson fick priset som RIG:s bästa spelare och han och centerkollegan Tiger Tegenrot gjorde bra ifrån sig i både anfall och block.

RIG Falköping - Falkenberg 1-3 (25-19, 16-25, 23-25, 21-25)
Statistik

Skribent: Göran Persson
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info