Hoppa till sidans innehåll

HA: RIG överraskade i Tierp

14 DEC 2014 19:51
Ännu en gång visade RIG Falköping upp att årets upplaga av gymnasielaget är riktigt bra när de är som bäst och den här gången räckte det till tre poäng när man bortaslog Tierp på söndagseftermiddagen.
  • Uppdaterad: 14 DEC 2014 19:55

Att tampas med Tierp på bortaplan är något som hela volleybollsverige vet är en mycket tuff uppgift. Både Linköping, Hylte Halmstad och Sollentuna har fått känna på det den här säsongen när de förlorat i Aspenhallen. Bara Falkenberg har lyckats vinna mot upplänningarna i Norduppland.

Den historiken var dock inget som bekymrade gymnasiekillarna i RIG Falköping när de gjorde säsongens längsta road trip, utan de öppnade oerhört offensivt och effektivt. Servandet i de två första seten var väldigt aggressivt och ett uppoffrande försvarsspel gav många spektakulära räddningar. Att RIG öppnade matchen bra kändes mycket viktigt med tanke på att man kom till Aspenhallen med tre klara förluster i bagaget och den starka inledningen man nu lyckades få till gav mycket självförtroende. Att Tierp också missade en hel del gjorde att skillnaden blev stor i protokollet i de två första seten, 25-16 respektive 25-15 med bortalagets siffror först.

Något som inte är helt ovanligt är att den tio minuter långa pausen efter andra set kan hjälpa till att ändra matchbilden och det var precis som hände även idag. Plötsligt hamnade RIG:s servar precis utanför linjerna eller fastnade i nätkanten och och Falköpings försvarsspel stämde plötsligt inte alls lika bra. Nu var det Tierp som var överlägsna och det var bara en bra avslutning av RIG Falköping som gjorde att man lyckades få ihop 14 poäng.

Det kändes nu väldigt ovisst inför fjärde set. Skulle RIG lyckades med det man gjort flera gånger förut, nämligen komma tillbaka starkt efter att ha gjort ett dåligt set, eller skulle Tierp fortsätta ånga på. Svaret blev någonstans mitt emellan. RIG spelade bättre och framför allt var man riktigt snåla med att bjussa på poäng i anfallet, men det flöt ändå inte lika bra som i matchöppningen. Samtidigt tappade Tierp också något i sin nivå jämfört med det föregående setet och det gjorde att det blev jämnt. Lagen följdes åt under halva setet, men sedan ordnade Tierp fram några poängs försprång till 18-15. RIG var dock ikapp vid 20-20 efter att man blivit mer aggressiva i sitt spel. Därefter bytte lagen boll fram till 22-22 då Ludvig von Sydow gick för att serva och det gjorde han så bra att det blev två serveess och matchbollar. Verneri Vetriö räddade den första, men på den andra satte Jacob Link stopp för Tierps poängmaskin Kyle Gramit med ett stabilt block och därmed säkrades tre viktiga poäng.

-I två set spelar vi fantastiskt bra där servandet och försvarsspelet håller riktigt hög klass, berättar tränaren Göran Persson. Efter pausen hamnade vi i en rejäl svacka, som  vi sedan kämpade vi oss ur och killarna visade mental tuffhet i avgörandets stund i matchslutet.

Statistik

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info