Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

HA: RIG kämpade hela vägen in i kaklet

10 MAR 2015 22:06
Det blir inget slutspel för RIG Falköping. En oerhört tapper insats i den avslutande matchen mot Örkelljunga var så när att räcka, men förlusten med 1-3 ger inte den nödvändiga poängen och RIG slutar nia, precis under strecket.
  • Uppdaterad: 12 MAR 2015 20:33

Det var ett heltaggat RIG Falköping som påbörjade den mycket viktiga matchen mot tabelltrean Örkelljunga. Man var alltså tvungen att ta en poäng för att klättra över slutspelsstrecket och spelarna var fast beslutna att göra sitt yttersta för att nå sitt mål. Utdelningen på serven blev riktigt bra och det slets kopiöst i försvaret. Det var jämnt, men det var oftast hemmalaget som var något före och till sist kunde setet också vinnas med 25-23.

Oerhört skönt för hemmapubliken så klart och nu fanns det tre möjligheter att ta ett set till och det verkade länge som om det setet skulle vinnas direkt. RIG Falköping ångade på i samma tempo och var även här oftast ett par bollar före. Örkelljunga vände från 15-12 till 15-16, men Falköping tog omedelbart fyra raka till 19-16. Örkelljunga var dock klart effektivare i sitt anfallsspel det här setet. Framför allt Tomas Vilimas med tio vunna anfall på 15 försök bidrog starkt till att ÖVK vände i slutfasen och vann med 25-21.

I det efterföljande setet följdes lagen åt till 15-15. Inget av lagen lyckades här särskilt bra med sin servemottagning, men gästerna fick till fem serveess under setet och det var den stora skillnaden. Peter Lundgrens två raka servepoäng skapade ett försprång för skåningarna och det gapet försvarade man ända fram till 25-20.

Nu återstod bara sista chansen att vinna ännu ett set för gymnasielaget. Ännu en gång var det jämnt i setets inledning, men Örkelljunga tog över taktpinnen efter halva setet. Fyra poängs försprång vid 15-19 såg jobbigt ut för hemmalaget, men man tvingade fram en timeout av ÖVK-coachen Jonas Svantesson när försprånget reducerades till 18-20. Trettiosekunderspausen gav önskad effekt och det blev fyra matchbollar vid 20-24. En säker sideout av Jacob Link räddade den första och sedan satte Ludvig von Sydow ordentlig press på sin serve. En något för lång servemottagning som Örkelljunga inte lyckades förvalta till anfall följdes av två serveess av Ludde, dessutom med en timeout mellan de två essen. Tyvärr lyckades inte RIG ordna fram någon egen matchboll, utan fick sedan rädda tre ytterligare matchbollar innan man inte lyckades stå emot längre. Peter Lundgren tryckte matchbollen via blocket och ut och därmed är RIG Falköpings seriesäsong över för denna gången.

-Killarna visar ännu en gång en härlig inställning och gör en riktigt bra match när det gäller som mest, berättar tränare Göran Persson. Tyvärr räcker det inte till någon poäng som vi hade hoppats, men det är ändå en stark avslutning på på en mycket väl genomförd säsong även om det givetvis känns riktigt tungt att vi inte får vara med när kvartsfinalerna drar igång till helgen.

Jacob Link, poängbäst idag med 29 poäng, slutar trea i både poängligan och anfallsligan. I serveligan hamnar Ludvig von Sydow nia och Viktor Lindberg tia.

Statistik

Ligorna

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info