Hoppa till sidans innehåll

HA: RIG kammade noll mot Örkelljunga

01 NOV 2015 20:55
Det blev ingen setvinst för RIG Falköping mot Örkelljunga hemma i Frejahallen på söndagen. Periodvis spelade RIG-killarna riktigt bra, men i de avgörande bollarna var skåningarna bättre.
  • Uppdaterad: 01 NOV 2015 21:47

Falköping öppnade matchen riktigt starkt och hade greppet om första set ända fram till 21-18, men då blev gymnasieleverna lite försiktiga och det utnyttjade gästerna direkt. Det var rysligt spännande vid 23-23, men två anfallsmisstag av RIG gjorde att setet gick till bortalaget.

Även andra setets inledning gick i hemmalagets riktning från början. Vid 6-2 kändes det riktigt bra för hemmasupportrarna, men starkt blockspel av ÖVK gjorde att matchen bytte skepnad. RIG hängde ändå på bra fram till 12-11, men sedan var det bortalaget som dominerade. RIG-killarna hängde med huvudena när poängen rann iväg och skillnaden blev stor. Sju blockpoäng samlade bortalaget ihop under setet och det var väl den stora anledningen till resultatet. Hela 25-15 blev setsiffrorna.

Avslutningen på andra set var inte alls bra, men ännu en gång startade RIG Falköping bra när det tredje setet drog igång. Den här gången följdes lagen åt fram tills halva setet hade gått. Sedan tog Örkelljunga en liten ledning och låg därefter något före ända fram till avgörandet. Gästerna var framme vid två matchbollar vid 24-22. Den första räddades av RIG, men den andra slog Peter Lundgren in utan pardon och RIG fick inte med sig någon setvinst idag.

-Periodvis spelar vi riktigt bra, men tyvärr når vi inte ända fram, berättar tränaren Göran Persson. I första set får vi skylla oss själva när vi inte vågar vinna, men i tredje kämpas det ända in i målsnöret, men Örkelljunga är helt enkelt lite för bra där. I andra set försvinner kampviljan när det börjar gå oss emot, och där måste vi bita ihop bättre och visa bättre fighting face än vi gjorde idag.

Peter Blomgren gjorde säsongens bästa match hittills och fick också priset som bästa spelare. Även liberon Filip Nilsson gör en av sina bättre insatser mot laget från hemtrakterna.

Redan på onsdag är det dags igen och då blir det en ny tuff hemmamatch då Falkenberg kommer på besök.

RIG Falköping - Örkelljunga 0-3 (23-25, 15-25, 23-25)
Statistik  

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info