Hoppa till sidans innehåll

HA: RIG jagar nya poäng

13 NOV 2014 14:46
Första segern i herrarnas elitserie för RIG Falköping kom förra helgen mot Södertelge. Nu reser laget till Vingåker för att försöka upprepa bedriften.
  • Uppdaterad: 13 NOV 2014 15:00

Säsongens första trepoängare togs alltså förra veckan mot Södertelge, men detsamma gäller också för helgens motståndare, Vingåker. I föregående veckas vardagsomgång lyckades nämligen VVK vända 0-2 till seger mot Sörmlandskonkurrenterna.

Australienproffset Jordan Power var den som var allra lyckosammast i den vändningen och bidrar mycket i Vingersanfallet. Tidigare RIG-eleven Tomasz Mroz har lånats från Linköping och han tar också många poäng från sin högerkant. Två rutinerade herrar i form av Matthias Gustavsson och Mattias Hagberg delar ansvaret i fördelningen av bollarna från passarpositionen. Andreas Brink spelade tillsammans med många av RIG-spelarna i Nevza Championship i oktober, men nu ska han försöka stoppa dem från sin centerplats.

Segern förra veckan har givetvis gett självförtroende, även om de inledande matcherna också stundtals har varit riktigt bra. Det gäller att hitta jämnheten i spelet och kan gymnasielaget hålla sig borta från att göra många egna misstag, så är möjligheterna goda till bra resultat.

Förra året var det bröderna Lindberg, Viktor i RIG och Mattias i Vingåker, som utsågs till bästa spelare i respektive lag. Kan det bli upprepning av det på lördag? I alla fulla fall är det en intressant match som väntar, mellan seriens för närvarande lägst placerade lag.

Lördag 15/11 kl. 14.00, Vidåkershallen, Vingåker
Vingåker - RIG Falköping

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info