Hoppa till sidans innehåll

HA: RIG avslutar året i Örkelljunga

19 DEC 2014 12:21
Efter förra helgens överraskande seger är det ett lag fyllt av självförtroende som på söndag reser mot nordvästra Skåne för att försöka plocka nya skrällpoäng.
  • Uppdaterad: 19 DEC 2014 12:43

Örkelljunga innehar i nuläget seriens fjärdeplats. Om de behåller den även över kommande helg, så kvalificerar de sig till en av årets höjdpunkter, nämligen Grand Prix i Katrineholm i trettonhelgen. Där slåss de fyra topplagen om den åtråvärda GP-titeln och där vill givetvis Örkelljunga finnas med. För att säkra den platsen, så behöver de besegra RIG Falköping på söndag och de har självklart oddsen i sin favör.

Örkelljungas två fixstjärnor är Peter Lundgren och Tomas Vilimas. De ligger på andra respektive femte plats i poängligan och är två av seriens vassaste spelare. Rasmus Collin har ganska nyligen anslutit till klubben och tagit plats på liberopositionen, vilket har gjort att Robin Andersson har gått ut på vänsterkanten och gett tränare Jonas Svantesson ytterligare ett alternativ där. Hårtslående Lennie Hansson konkurrerar också om en plats på kanten. På passarpositionen återfinns Filip Mulder, kompletterat med bulgaren Alexander Petkov, som dragits med skadeproblem under hösten. I mitten hittar vi Sebastian West Helgesson och australiensiske landslagsspelaren Jacob Guymer.

RIG Falköping har aldrig lyckats särskilt bra i den så kallade skolådan i Örkelljunga. Den låga takhöjden är ovan för gymnasieeleverna och har genom åren ställt till med problem. Men årets upplaga har visat, inte minst genom segern uppe i Tierp förra helgen, att man inte har några problem med svåra förutsättningar och att man gillar utmaningar. Siktet är alltså inställt på en topprestation, sedan får vi se på söndag hur långt det kommer räcka!

Söndag 21/12 kl. 17.00, Örkelljunga Idrottshall
Örkelljunga - RIG Falköping

 

 

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info