Hoppa till sidans innehåll

HA: Premiär mot nykomlingen

06 OKT 2017 14:09
Till helgen drar seriesäsongen igång på allvar efter tjejernas smygpremiär i de lägre divisionerna förra veckan. Nu startar elitserierna samt killarnas övriga divisioner. RIG:s elitkillar startar mot nykomlingarna Lund på söndag.
  • Uppdaterad: 09 OKT 2017 17:10

Elitserien inleds för RIG Falköping mot nykomlingarna Lund som kommer till Frejahallen för lagens enda möte denna säsongen. Det är nämligen en nyhet i årets serie för RIG Falköping i och med att laget bara ska spela en hemmamatch mot varje lag, totalt tio matcher. Syftet är att gymnasieeleverna ska kunna utöka sitt internationella matchande betydligt och få fler speltillfällen mot jämnårigt, utländskt motstånd och på det viset få ännu bättre utveckling.

I Lund återfinns tre tidigare RIG-elever, Ludvig von Sydow, Pontus Nilsson samt Patrik Bertilsson. Patrik är dessutom ursprungligen från Falköping med stadens volleybollklubb som moderförening. Ludvig får nu möta lillebror Oskar, som nu passar i gymnasielaget och det blir givetvis ett prestigemöte.
Lund har förstärkt med två polska importer, högerspikern Slawomir Judycki och spikern Pawel Rzepinski, som dessutom är en av lagets tränare. Forne storspelaren Kristian Lund är den andre skepparen vid lagets roder.

I RIG är det en stark laginsats som kommer vara den viktigaste ingrediensen till framgång. Serve- och servemottagning är, som alltid, nyckelmoment och ett tufft servande är något som betonats under träningar och matcher under försäsongen.

RIG Falköping H - Lund
Söndag 8 oktober kl. 14.30
Frejahallen

Skribent: Göran Persson
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info