Hoppa till sidans innehåll

HA: Pånyttfött Habo kommer för derby

22 JAN 2016 10:29
Habo hade en tung höst, men har inlett vårsäsongen strålande med tre raka segrar. I lördagens västgötaderby i Frejahallen står viktiga poäng på spel för de två lagen som ligger längst ner i tabellen.
  • Uppdaterad: 21 JAN 2016 22:50

För RIG Falköping gäller det att ta hem en seger om man inte vill komma ganska långt ifrån slutspelsstrecket och för Habos del så kan de vid seger ta sig upp över detsamma.

Habo har stuvat om en del i sin trupp efter juluppehållet. Foued Belajouza och Dillon Collet har lämnat laget och istället har Stefan Stolic anslutit. Dessutom har Filip Mokelainen, RIG-studenten från i våras, tillkommit i truppen. Jens Persson har också gjort comeback efter en olycklig knäskada förra säsongen och även om han säkert har en bit kvar till toppformen, så har han ändå en stor och viktig roll.

Adnan Herco har deltagit sporadiskt i laget eftersom hans familje och jobbsituation inte tillåter en full satsning och det är oklart om han dyker upp i Frejahallen på lördag. I hans frånvaro är det Beau Graham som drar det tyngsta lasset i poänggörandet.

RIG har stretat emot ganska bra mot de två topplagen Falkenberg och Hylte Halmstad i matcherna efter juluppehållet, även om det bara har räckt till en setvinst. Nu är siktet inställt på att ta lagets tredje seger för att det inte ska bli för stort glapp till lagen framför i tabellen, med Habo närmast. Serve och -mottagning är två moment som måste fungera bra för att det ska kunna bli så. 

Lör 23 januari kl. 17.00, Frejahallen
RIG Falköping - Habo

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info