Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

HA: Örkelljunga vann med 3-1 igen

19 FEB 2015 23:06
Ett set lyckades RIG Falköping få med sig från Örkelljunga idrottshall på torsdagskvällen och man var skapligt med i de tre övriga också, men det räckte inte ända fram.
  • Skapad: 19 FEB 2015 23:06

Örkelljunga öppnade bäst och hade sex poängs ledning vid 12-6 efter att RIG Falköping inte lyckades med sin mottagning och man missade också för många servar i starten. Sedan kom en period där förhållandet blev det omvända, nu var det Örkelljunga som fick svårt att lyckas i sina servemottagningsanfall. RIG kom ikapp redan vid 13-13, men sedan kom snart ett nytt hemmaryck och den ledningen släppte man aldrig.

Även andra set handlade mycket om vilket lag som klarade sig bäst av i serve och mottagning. RIG missade fortfarande lite för många servar, men de servar som man höll i banan gav riktigt god utdelning. Örkelljunga fick få enkla anfallslägen och RIG slet stenhårt i block och försvar. Lagen turades om att vara i täten, men Viktor Lindberg¨s serveserie med två serveess gjorde att gästerna skaffade sig ett försprång de aldrig släppte. 25-21 till Falköping.

Örkelljunga hämtade ny energi i setpausen och visade att de inte tänkte släppa till den första poängen någonsin till RIG i den så kallade skolådan. Trots att RIG servade väldigt bra så hade Örkelljunga nu mycket hög effektivitet i anfallet. Dessutom så fick man till blockspelet bättre och det var skillnaden mellan lagen. RIG var ändå bra med vid 17-16, men orkade inte stå emot i slutfasen så Örkelljunga vann med 25-21.

Nu återstod en möjlighet för RIG att få med sig en historisk poäng från Örkelljunga. Tyvärr fick man det inte att stämma i setstarten och Örkelljunga skaffade sig greppet. Gymnasielaget bet sig dock kvar och kunde så när komma ikapp. Då kom några alltför enkla misstag från Falköpings sida och det var något man inte har råd med i en match av den här typen. Det påverkade dock inte humöret negativt utan spelarna såg hela tiden möjligheten att vända på steken. Från 21-19 visade dock hemmalaget upp sin större erfarenhet och tog matchens fyra sista poäng.
 
-Vi satsade tufft i serven och det blev en del miss, men också många bollar som vi vinner, både direkt och indirekt, berättar tränaren Göran Persson. Örkelljunga gör det bättre än oss i anfallet, främst med färre misstag, och det är den stora skillnaden.

Redan på lördag är det dags igen för RIG Falköping och då ör det hemmamatch mot favorittippade Linköping.

Statistik

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info