Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

HA: Ny stark insats mot Örkelljunga räckte så när

23 FEB 2016 22:08
Ännu en gång gick det till fem set mellan RIG Falköping och Örkelljunga, men den här gången drog skåningarna det längsta strået och fick därmed revansch för nederlaget i förra mötet.
  • Skapad: 23 FEB 2016 22:08

Det var med en positiv känsla som RIG-killarna klev in på banan när det var dags för säsongens fjärde och sista möte med Örkelljunga. Segern senast man mötte ÖVK gjorde att de senaste förlusterna kändes ganska avlägsna och det var en bra start av matchen från hemmaspelarnas sida. Örkelljunga skaffade sig dock en liten ledning, men RIG kvitterade vid 15-15. Ett nytt mindre ryck av gästerna kunde man aldrig ta ikapp, så 21-25 slutade setet vid.

Andra set fortsatte i ungefär samma manér, Örkelljunga skaffade sig ett försprång, men RIG kom ikapp igen. Den här gången var RIG med ända in i slutbollarna och från 22-23 blev det tre raka hemmapoäng och Jakob Molin slog in setbollen.

I det efterföljande setet blev det en liten dipp i hemmlagates flyt. Örkelljunga tog snabbt ett stadigt grepp om händelserna och gymnasiespelarna mäktade inte med att hålla emot. Säkra 18-25 till Örkelljunga.

Volleybolleleverna hämtade ny kraft och gjorde ett betydligt vassare fjärde set. Första ÖVK-timeouten kom vid hemmaledning 10-7, men det gav ingen direkt utdelning, så vid 17-12 tog Jonas Svantesson sin sista trettiosekunders paus. Det var inte heller något som vände på setet, utan RIG Falköping marscherade iväg till setvinst med 25-20.

Då var det för andra gången på några veckor dags för ett avgörande set mellan de båda lagen, och det var Örkelljunga som fick en smakstart. Fyra raka poäng tog den innan RIG lyckades ta sin första. 4-8 vid sidbytet och det kändes som att det lutade åt bortaseger, men höll huvudena högt och kämpade enträget vidare. Det gav också resultat, för från 7-10 tog man sig förbi vid 12-11. Sedan bytte man serve ett par gånger innan bortalaget lyckades ta en så kallad break point till matchboll vid 13-14. Ett rally avslutades skarpt av vasse centern Andre Brown och Örkelljunga tog alltså revansch för förlusten senast, men ett härligt fightande RIG Falköping ska absolut vara nöjda med sin insats.

-Slitet i block och försvar ger verkligen utdelning och det visar också en härlig tåga som vi tar med oss i resten av spelet, förklarar tränaren Göran Persson.

RIG Falköping - Örkelljunga 2-3 (20-25, 25-23, 18-25, 25-20, 13-15)
Statistik

 

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info