Hoppa till sidans innehåll

HA: Ny bra hemmainsats mot Falkenberg

21 JAN 2015 21:51
Ännu en gång fick Falkenberg slita för att få med sig alla poäng från Frejahallen. RIG vann det andra setet och ledde i det tredje innan de regerande svenska mästarna höjde sig ett snäpp och vann med 3-1.
  • Uppdaterad: 21 JAN 2015 22:11

Falköping hade svårt att hitta banan med sina servar i ungefär ett och ett halvt set. Annars spelade man ganska bra, men i inledningssetet mäktade man ändå inte med att rubba ett starkt Falkenberg. Mike Iandolo, passare i Falkenberg, fördelade bollarna jämnt över sina anfallare och gjorde det med gott resultat. 25-16 till gästerna.

I andra set spelade RIG upp sig, men servarna var fortfarande ett problem under halva setet. Servemottagningen var dock riktigt bra och anfallen blev också effektivare. När man sedan lyckades betydligt bättre med servarna under setets andra halva så räckte det hela vägen fram till setvinst med 25-21 efter att Ludvig von Sydow avslutat med ett läckert överlägg.

Tredje set startades också riktigt positivt i gymnasielaget. Falkenberg fick inte till sitt spel och det utnyttjades bra av RIG, åtminstone ända fram till 17-14. Då lade bortaspelarna in en högre växel och oturen grinade också RIG lite i ansiktet. Falkenberg vann setet med 25-22.

En tung början på fjärde set förstörde mer eller mindre RIG Falköpings möjligheter att tvinga fram ett avgörande set. Hastigt och med Falköpingsögon, mindre lustigt, stod det 3-11 på poängtavlan och därefter kontrollerade Falkenberg resten av setet, som stannade vid samma siffror som inledningssetet.

Inga poäng till RIG den här gången heller, men det finns många ljusglimtar att ta med sig från matchen.

-Än en gång visar killarna att de kan vända från svagare spel till riktigt bra, säger tränaren Göran Persson. Den här gången var det serven som var nyckelmomentet och i en halvtimme var det riktigt skralt där, men sedan blev det istället riktigt bra.. Så klart känns det tråkigt att vi inte kan förvalta ledningen i tredje set, men det ska vi skaka av oss omgående och vi ser nu fram emot söndagens uppgift, säger Persson.

Då åker RIG:arna till viktig match mot Södertelge i Täljehallen där poängen har stor betydelse i slutspelskampen.

Jacob Link fick priset som bästa spelare i RIG och Wilhelm Nilsson får ta med priströjan hem.

Statistik

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info