Hoppa till sidans innehåll

HA: Ny bortamatch mot topplag

17 FEB 2015 08:53
Efter helgens förlust mot Falkenberg är det på torsdag dags för en ny utmaning då RIG Falköping reser mot nordvästra Skåne för att möta tabellfyran Örkelljunga.
  • Uppdaterad: 17 FEB 2015 09:10

Att Örkelljunga är ett starkt hemmalag råder det ingen tvekan om. Endast en förlust har man åsamkats på hemmaplan under säsongen. RIG gjorde dock en bra insats i den låga hallen innan jul och tog ett set, något som varit ovanligt genom åren, och det visar att man behärskar den låga hallen rätt så bra.

Efter Vingåkers och Södertelges segrar i helgen har RIG Falköping halkat ner under slutspelsstrecket igen och oväntade poäng i torsdagens match vore ytterst välkommet. Tomas Vilimas och Peter Lundgren, tvåa respektive femma i elitseriens poängliga, står för en stor del av skåningarnas poängproduktion. Robin Andersson är en av landets bästa servemottagare och centrarna Sebastian West Helgesson och Jacob Guymer gör ett stort jobb i både block och anfall. Passarimporten Alexander Petkov har haft skadeproblem under säsongen, så honom har vi inte fått se så mycket av på banan. Istället har Filip Mulder mestadels stått för passandet och det har han gjort alldeles förträffligt. Rasmus Collin anslöt under säsongen och har varit stabil som libero.

I RIG gjorde man en klart godkänd insats mot Falkenberg i lördags, där det första setet var riktigt bra genomfört, även om det inte räckte till seger. Självförtroendet är gott, liksom hälsoläget, och spelarna vet att om man gör en av säsongens bästa insatser så kan det räcka riktigt långt. En annan viktig målsättning är att man ska kunna hålla nivån uppe under alla seten, vilket lördagens andra set var ett exempel på att man inte alltid lyckas hålla fokuset upp under alla matchens set. Det finns inget att förlora för laget i en match av den här typen, så det är bara att spänna bågen och så får man se hur långt det räcker!

Torsdag 19 februari kl. 19.00, Örkelljunga idrottshall
Örkelljunga - RIG Falköping

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info