Hoppa till sidans innehåll

HA: Nära poäng i Hyltebruk

28 FEB 2015 19:31
RIG Falköping satte ordentlig press på Hylte Halmstad i Örnahallen på lördagseftermiddagen. Två möjligheter till att tvinga fram ett avgörande set hade man, men hemmalaget kunde till slut ta de tre poängen.
  • Uppdaterad: 01 MAR 2015 00:05

RIG Falköping öppnade matchen oerhört positivt, fast beslutna att spräcka setsegernollan man har mot hallänningarna hittills under säsongen. Utöver att spela riktigt bra hade man också flytet med sig i form av en nätkant som hjälpte till vid ett flertal tillfällen. Blockspelet var imponerande med Kristian Persson i spetsen, som givetvis ville visa sig från sin bästa sida i sin "andra hemmahall". Vid bortaledning vägde dock flytet över till hemmalagets sida. Nu gick RIG-blocken precis utanför banan istället för att hamna innaför linjen och det bidrog till att Hylte Halmstad kunde vända fram till setvinst med 25-22.

I andra set var det hemmalaget som öppnade starkast, men RIG fortsatte att spela bra. Hallänningarna var fem poäng före vid 14-9, men en bra serveserie av Kristian Persson kompletterat av härligt försvarsarbete gav sex raka poäng. Blockspelet var lysande även här, sex blockpoäng i setet, och anfallsspelet var också oerhört effektivt. Framför allt var det väldigt få anfall som missades eller blev nedblockade, något som ibland är ett bekymmer för det unga laget. Den här gången fortsatte RIG i rätt riktning ända in i kaklet och vann säsongens första set mot Hylte Halmstad med siffrorna 25-21.

Efter tiominuterspausen klev gymnasiespelarna ut på banan för att knipa ytterligare ett set och därigenom säkra den första poängen, men starten blev allt annat än vad man ville ha. De fem första poängen gick till hemmalaget och även om RIG närmade sig till 6-5 så kom man inte in i samma fina rytm som i de två första seten. Servemottagarna kunde inte kontrollera motståndarservarna alls lika bra som tidigare och det gick riktigt tungt i anfallet, bara två vunna spikes på hela setet. Hemmalaget kunde ta hem setet med enkelhet och setsiffrorna skrevs till 25-14,

Någon oro var det ändå inte tal om i Falköpingslägret efter den svackan. Vid ett flertal tillfällen tidigare under säsongen har man kommit tillbaka starkt efter en svagare period och det var mot det man nu siktade. Hylte skapade ett försprång med fyra poäng vid 11-7, men en timeout gav god effekt. Vid bortaledning 13-14 var det så hemmalagets tur att ta ett trettio sekunders spelavbrott för att försöka få bort Ludvig von Sydow från servelinjen, men det blev ytterligare en poäng till RIG innan Hylte Halmstad kunde ta tillbaka serven. Efter det följdes lagen åt fram till 21-20 till hemmalaget då "Ludde" ännu en gång kom till serveplatsen. Två poäng blev det i hans serve den här gången.  Falköping hade sedan två setbollar vid 24-22, men då visade hemmaspelarna upp sin rutin och kapacitet och säkrade segern och de tre poängen genom att vinna fyra raka bollar. Mycket tungt för gymnasielaget givetvis att det fina spelet inte fick ge utdelning i form av ett eller två poäng, men prestationen är något man kan vara mycket nöjd med.

-Vårt blockspel fungerar riktigt bra och även anfallet får med beröm godkänt, undantaget andra set då vi hamnar i en rejäl svacka, förklarar tränaren Göran Persson. Klart att känns tråkigt att vi inte får till det avgörande setet, men det finns mycket positivt att ta med sig hem.

Vingåker förlorade också med 1-3, i deras fall mot Sollentuna. RIG ligger därmed kvar på slutspelsplats med två matcher kvar att spela.

Statistik

Tabellen

 

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info