Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

HA: Mästarna för bra

16 OKT 2016 13:24
Att möta försvarande svenska mästarna från Falkenberg visste vi på förhand skulle bli en tuff uppgift för RIGs elitherrar. Mästarna visade också upp ett otroligt stabilt spel vilket lämnade RIG med en 0-3 förlust och en mycket skral poängskörd.
  • Uppdaterad: 09 OKT 2017 17:10

RIG vs Falkenberg 0-3 (13-25, 14-25, 19-25)

Det var endast i mitten på andra set som RIG hängde med bra i poängprotokollet. Men från 12-12 var det spel mot ett mål.

Svåra Falkenbergsservar satte stor press på våra unga mottagare. RIG-passaren Oskar von Sydow fick slita hårt med endast 47% positiva framspel från sina lagkamrater och bara 26% av dem satt perfekt. Gustav Wessberg gjorde dock bra inhopp i bakplan och fick ihop 80% positiva mottagningar. Som jämförelse så hade våra halländska gäster 72% positiva varav 51% var perfekta.

Nu behöver vi också ett betydligt tuffare anfallsspel för att närma oss de bästa lagen. Markus Thorstensson var den som drog det tyngsta anfallslasset och lyckades med 40% vunna anfall (på 15 bollar) jämfört med ett snitt för laget på blygsamma 25%.

Tydliga mål att jobba mot framöver alltså. Även om matchen var en uppförsbacke från start så höll spelarna upp humöret på ett bra sätt med framförallt en bra insats i försvarsspelet. Nu finns det också både hopp om och tro på en snabb utveckling detta detta ambitiösa gäng.

Till bästa spelare i ett jämnt Falkenberg utsågs Madison Hayden, i RIG Falköping var det Markus Thorstensson som fick kvittera ut priset som lagets bästa.

Laget:
Oskar von Sydow, André Gillerfors, Alfred Valtersson, Theo Biström, Fredrik Ljung, Teodor Nilsson, Marcus Thorstensson, Samuel Alvinge, Gustav Wessberg, Hugo Berglund, Jesper Ullberg, Kalle Bergström.

Skribent: Ismo Peltoarvo
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info