Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

HA: Linköping visade klassen

21 FEB 2015 19:58
RIG Falköping gjorde en ganska bra match mot Linköping hemma i Frejahallen på lördagskvällen, men ändå var man inte nära att kunna rubba seriefavoriterna.
  • Uppdaterad: 21 FEB 2015 20:37

Grand Prix-mästarna visade redan från första bollen att de har ett mycket blockstarkt lag. Falköpingsspelarna slet på riktigt bra i upptäckningen, men gästerna ordnade ändå fram en tidig ledning. RIG bet sig kvar i setet, men lyckades aldrig minska på underläget. Det var ganska tydligt genom hela matchen att RIG hade svårt att göra poäng i egen serve och ändå hade RIG riktigt bra effekt i servandet. Första set till LVC med 25-19.

Andra set var det föregående ganska likt, RIG hade kontroll över händelserna och det var bara Ludvig von Sydows vassa serveserie som renderade i tre poäng som skakade bortalaget något och tvingade coachen Andrew Strugnell att ta timeout. RIG var sedan aldrig långt efter men lyckades heller inte rubba stabila Linköping. Återigen 25-19 till gästerna.

Det sista setet följde också samma mönster. LVC tog greppet från början och hade inga bekymmer med att hålla avståndet i poängprotokollet. Vid flera tillfällen fick vi se riktiga pärlor från baslinjen från RIG, men Linköpingsmottagarna satte ändå fram dem mycket bra och det blev faktiskt bara en poäng i egen serve under setet. Ett mycket bra betyg till Linköpings servemottagningsspel!

-Vår prestation får klart godkänt, men vi behöver slipa bort några slarvmissar och dessutom ha lite flyt i bollarna där det är små marginaler som skiljer, säger tränaren Göran Persson. Förhoppningsvis kommer det i tisdagens viktiga bortamatch i Habo!

Statistik

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info