Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

HA: Kniven på strupen i sista grundseriematchen

10 MAR 2015 13:35
Det krävs minst en poäng för RIG Falköping när man möter Örkelljunga i elitseriens sista match om man ska kunna ta sig till slutspel.
  • Uppdaterad: 10 MAR 2015 15:21

RIG lyckades inte upprepa höstens seger mot Tierp den gångna helgen, och när Vingåker samtidigt fick med sig en poäng mot tabelltvåan Falkenberg i lördags så är det nu gymnasielaget som har pressen på sig inför den avslutande matchen. En poäng mer än Vingåker, som spelar mot Linköping på onsdag, behövs för att det ska bli slutspel.

I Örkelljunga heter fixstjärnorna Tomas Vilimas och Peter Lundgren, tvåa respektive sexa i poängligan. Även om det är de som står för det mesta av poängproduktionen så är resten av truppen också mycket kompetent, så det finns många duktiga alternativ i tränare Jonas Svantessons trupp.

RIG gjorde två ganska bra set mot Tierp förra helgen, men det kommer krävas att man kliver upp på en ännu högre nivå för att man ska lyckas mot Örkelljunga. Topplagen har varit pressade mot gymnasielagen flera gånger under säsongen och skåningarna har också fått känna på lagets högstanivå, även om det bara har räckt till två setsegrar hittills. Förhoppningsvis får vi se minst två till nu!

Matchen kan ses på RIG Falköpings bambuserkanal.

Tisdag 10 mars kl. 19.00, Frejahallen
RIG Falköping - Örkelljunga

 

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info