Hoppa till sidans innehåll

HA: Inte nära i Halmstad

18 NOV 2015 23:24
RIG Falköping lyckades inte stå emot seriefavoriterna Hylte Halmstad i Halmstad Arena på onsdagskvällen. Tre säkra set till hemmalaget och RIG får kämpa vidare mot sin andra vinst.
  • Uppdaterad: 19 NOV 2015 01:03

På hemmaplan tidigare i höstas tog RIG Falköping ett set mot hallänningarna efter att ha förlorat det första rejält. Nu var målsättningen att minst upprepa setvinsten och att man skulle undvika de stora ras man har råkat ut för under höstens matcher.

När matchen satte igång var det hemmalaget som direkt visade upp sitt något tyngre artilleri. RIG:s servemottagning fick slita för att spela fram bollarna och det blev många svåra lägen att försöka anfalla från. Det gjorde att Hylte Halmstad kunde dra ifrån undan för undan och vann setet komfortabelt med 25-15.

I andra set var gymnasielaget bättre med från början, men ett fempoängsryck fram till 19-12 blev avgörande. RIG slet på ända in i kaklet, men 25-18 stannade poängen vid.

Efter tiominuterspausen satte matchen igång igen och scenariot fortsatte på ungefär samma sätt. Hylte Halmstad visade att de är ett starkare lag och även om RIG inte spelade dåligt så klarade de inte av att hålla motståndaren stången. Avståndet ökas på varefter setet led och till sist blev det 25-14 efter att passaren Fredrik Holgersson avslutat matchen med ett snyggt serveess.

-Det var uppenbart att det var ett lag i toppskiktet mot ett lag på den nedre delen av tabellen och givetvis hade vi velat vara med bättre, men killarna stretade på och gav aldrig upp, berättar tränaren Göran Persson. Nu laddar vi om inför de kommande två matcherna som är betydligt viktigare för oss i kampen om en slutspelsplats.

På lördag väntar nämligen Södertelge och på tisdag blir det match mot Habo, de båda lagen som ligger närmast under RIG Falköping i tabellen.

Jacob Link var den som hade bäst utdelning i anfallet och utsågs rättvist till bäste RIG:are.

Hylte Halmstad - RIG Falköping 3-0 (25-15, 25-18, 25-14)
Statistik

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info