Hoppa till sidans innehåll

HA: Ingen setvinst i premiären

19 OKT 2014 16:10
Sollentuna tog med sig tre poäng ifrån RIG Falköpings elitpremiär efter ett jämnt första set och två klarare där Sollentuna var i ledning från början till slut.
  • Uppdaterad: 19 OKT 2014 16:39

RIG Falköping inledde elitseriesäsongen bra och skaffade sig ett försprång när matchen drog igång på söndagseftermiddagen i Frejahallen. Fyra poäng hade man till godo vid 13-9, men efter en timeout av coach Martin Yngerskog kom Sollentuna ikapp. Sedan var det jämnt fram till 21 lika, men i slutbollarna visade gästerna upp sin större rutin och tog setet med 25-22.

Om starten på första set var väl genomförd av RIG blev inledningen på det efterföljande setet raka motsatsen. 2-10 stod det på tavlan innan hemmaspelarna vaknade till liv. Gymnasiespelarna kämpade stenhårt för att komma ikapp och närmade sig också något, men Sollentuna kunde hålla undan hela vägen till setseger med 25-18.

Även i tredje set tog Sollentuna ett tidigt grepp och det blev aldrig riktigt spännande.Falköping hade bra serve och servemottagning, men anfallet saknade spets. Sollentunas block fungerade också betydligt bättre än hemmalagets och sammantaget var det Sollentuna som var klart vassare. Setsiffrorna från det föregående setet repriserades och Sollentuna får ta med sig tre välförtjänta poäng hem.

-Vår serve var det stora glädjeämnet idag, medan anfall samt block och försvar är det som vi behöver få till bättre framöver, menar tränaren Göran Persson.

Pontus Nilsson fick pris som bästa spelare i RIG Falköping och Sean Anthony fick ta emot tröjan i Sollentuna.

Statistik

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info