Hoppa till sidans innehåll

HA: Ingen repris i Tierp

14 NOV 2015 21:57
RIG Falköping inledde starkt och hoppet steg om att det skulle kunna gå att upprepa förra årets seger uppe i Tierp, men upplänningarna kom tillbaka och anförda av sina tre proffs med Colton Den Man i spetsen kunde de ta hem de tre poängen.
  • Skapad: 14 NOV 2015 21:57

I den nya och mycket fräscha Centralhallen startade RIG Falköping matchen mycket bra. Tempot sattes upp från första boll och de tre första poängen gick till gästerna. Hemmalaget hämtade sig och kom tillbaka, men RIG gjorde ett nytt ryck med fyra raka poäng, varav två var serveess av Jacob Zachrisson, fram till 15-11. Det försprånget släpptes sedan aldrig utan setsiffrorna skrevs till 25-20 i RIG-favör.

I andra set var det Tierp som öppnade vassast och skaffade sig fem poängs försprång, mycket tack vare Colton De Man och Lee Hamilton som stod för det mesta av poänggörandet för hemmalaget. Falköpingsspelarna kämpade för att komma tillbaka, men slarvade bort ett antal möjligheter att göra poäng och det gjorde att man inte kom närmare än två poängs underläge. 25-22 till Tierp.

Efter tio minuters paus drog tredje set igång och efter en jämn början ordnade Tierp fram ännu ett försprång, som i mångt och mycket liknade läget i det föregående setet. RIG Falköping jobbade och slet för att kunna vända på steken, men 20-22 var så nära som man kom, innan tre raka hemmapoäng avslutade setet.

Nu återstod en möjlighet att kunna ro åt sig en poäng genom att vinna set nummer fyra och starten var lovande. 6-2 och hemmalaget tvingades ta en tidig timeout. Tyvärr för RIG:s del, så gav de 30 sekunderna vid sidan av banan god effekt för hemmalaget och de tog sig omedelbart ikapp. Sedan följdes lagen åt ganska bra, men med RIG snäppet före ända fram till 16-14. Då gick plötsligt spelet rejält i baklås för gymnasielaget och man mäktade bara med att vinna en poäng till (!) innan setet var över. Ingen rolig avslutning på matchen och hemresan kändes plötsligt mycket jobbigare.

-Om man bortser från de sista tio minuterna, så är det en klart godkänd insats med första set som en mycket positiv del, säger tränaren Göran Persson. Tyvärr tappade vi lite av servepressen efter det och då kunde Tierp få till sitt spel på ett helt annat sätt och De Man och Hamilton lyckades vi tyvärr aldrig få bra kontroll på.

Redan på onsdag är det dags för nästa match, då killarna beger sig i motsatt riktning, nämligen till Halmstad. Då väntar Hylte Halmstad, som i nuläget leder serien trots en överraskande förlust uppe i Sollentuna.

Tierp - RIG Falköping 3-1 (20-25, 25-22, 25-20, 25-17)
Statistik

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info