Hoppa till sidans innehåll

HA: Inga poäng mot Sollentuna

13 DEC 2015 20:26
Det blev endast en setvinst hemma mot Sollentuna, i de tre övriga kom man aldrig i närheten av någon setseger. Det blev alltså ingen välbehövlig poäng för ett till hälften av Sollentunakillar bestående RIG Falköping.
  • Skapad: 13 DEC 2015 20:26

Det var alltså lite extra för ganska många av gymnasiespelarna i och med att det var mot sina klubbkamrater som de skulle ställas i söndagens match. Om det var det eller om det fanns någon annan anledning att RIG öppnade lite blekt, det är oklart. Sollentuna satte sig i förarsätet från början, men Falköping kämpade på och tog sig nästan ikapp då man prickade in dagens datum på poängtavlan, nämligen 12-13. Efter det gick dock spelet ordentligt i baklås och det blev bara två vunna bollar till innan setet var över, framför allt var det Sollentunablocket som såg i det närmaste ogenomträngligt ut.

Andra set började betydligt bättre för hemmalaget och nu följdes lagen åt genom nästan hela setet. RIG:s anfallsspel fungerade nu betydligt bättre och man vann flera av de långa bollduellerna, som det blev ganska många av. Ett ryck från 18-18 till 21-18 blev avgörande och Victor Nielsen fick trycka in setbollen fram till 25-23.

Tredje set blev det första ganska likt, även om hemmalaget nu var något bättre med i de första bollarna. Fyra poängs försprång för gästerna hämtades nästan ikapp till 15-16, men sedan blev det stopp i maskin för hemmalaget och en enda poäng lyckades man vinna efter det.

Förhoppningen stod nu till att RIG skulle göra som man brukar efter ett svagt set, nämligen spela betydligt bättre. Tyvärr så blev det inte det reaktionen den här gången, utan Sollentuna kunde dra iväg ganska fort och nu fanns inte energi nog att kunna komma tillbaka. 13-25 stannade setet vid och Sollentuna kunde sätta sig på bussen med tre poäng i bagaget.

-Det var bara under perioder som vi kom upp i den nivå vi hoppats, där givetvis andra set var den största ljusglimten, berättar tränaren Göran Persson

RIG Falköping - Sollentuna 1-3 (14-25, 25-23, 16-25, 13-25)
Statistik

 

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info