Hoppa till sidans innehåll

HA: Hylte Halmstad nästa i den tuffa avslutningen

03 DEC 2014 14:17
RIG Falköping avslutar 2014 med matcher mot de fem topplagen och på lördag är det dags för hemmamöte med tabelltvåan Hylte Halmstad.
  • Uppdaterad: 03 DEC 2014 14:22

I toppen av tabellen är det väldigt jämnt i år och Hylte Halmstad är ett av lagen som fightas om placeringarna där uppe. Även i den nedre delen är det hård kamp om platserna och där är RIG Falköping ett av lagen som strävar mot en slutspelsplats framåt våren.

Lagen möttes i Hyltebruk i seriepremiären i oktober och RIG bjöd på bra motstånd i två av seten utan att de lyckades vinna något av dem. Hallänningarnas passare Matthew Young är mycket spektakulär och amerikanerna Johl Awerkamp och Dalton Ammerman har varit effektiva i anfallet. De kompletteras främst av f.d. RIG-eleverna Johan Mårtensson på kanten, Jens Ahremark och Benjamin Engström i mitten, samt Anton Wijk Tegenrot som libero. Duktiga spelare på alla positioner således, så det är ingen enkel uppgift som väntar. RIG-spelarna börjar dock bli vana att möta motstånd av den här kalibern och vet att nivån finns i laget för att rubba topplagen.

Serven är ett moment där RIG måste lyckas för att det ska vara möjligt att ta set av Hylte Halmstad. Om Matthew får fördela merparten av bollarna från passarpunkten, så kommer det bli jobbigt för gymnasielaget. Ludvig von Sydow och Viktor Lindberg ligger på fjärde resp. åttonde plats i serveligan och vi hoppas att de kan göra skäl för sina placeringar, så livet inte blir så enkelt för motståndarmottagarna.

Lör 6/12 kl. 16.30, Frejahallen
RIG Falköping - Hylte Halmstad

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info