Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

HA: Hemåt för halva truppen

04 MAR 2016 10:33
Det är en stor del av RIG Falköpings trupp som i helgen får resa hem för att spela säsongens näst sista elitseriematch när man beger sig till Arena Satelliten i Sollentuna.
  • Uppdaterad: 04 MAR 2016 11:04

Sollentuna VK är den förening som har flest elever på volleybollens riksidrottsgymnasium och i laget som spelar i herrarnas elitserie är också andelen Sollentunafostrade killar stor. På lördag är det dags för dem och de övriga i laget att bege sig mot huvudstadsområdet för att utmana tabellsexan.

Staffan Blomgren, Sean Anthony och Fredrik Gewers i Sollentunas startuppställning tillbringade sin gymnasietid i Falköping och vill så klart inte förlora mot sina yngre efterföljare. Mest poäng i laget produceras dock från högerkanten av australiensaren Kosma Smiechowski, som ligger på sjätte plats i poängligan.

Slutspelschansen är borta för RIG, men för många av spelarna i laget kommer den viktigaste delen av säsongen ändå snart. I månadsskiftet mars-april ska nämligen U20-landslaget spela EM-kval i Italien och sju RIG-spelare är uttagna i truppen. Alltså gäller det att man presterar riktigt bra under seriens avslutning både på träning och match för att förberedelserna ska vara de allra bästa för landslagsuppdraget.

Lördag 5 mars kl. 14.30, Arena Satelliten, Sollentuna
Sollentuna - RIG Falköping

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info