Hoppa till sidans innehåll

HA: Habo tog sin första seger

24 NOV 2015 22:10
Det blev hemmaförlust för RIG Falköping i derbyt mot Habo och därmed är det fortsatt jämnt i tabellens bottenskikt. Habo tog sin första vinst och nödvändiga poäng samtidigt som RIG inte kunde ta chansen att rycka lite i streckstriden.
  • Uppdaterad: 24 NOV 2015 22:41

Efter helgens vinst mot Södertelge var det bra läge för RIG Falköping att dra ifrån något i kampen om slutspelsplatserna när man tog emot Habo hemma i Frejahallen på tisdagskvällen. Habo var dock betydligt vassare ut ur startblocken och tog fem poängs ledning vid 15-10. En bra serveserie av Jacob Link lade sedan grunden till vändning till hemmaledning med 17-16. Sedan följdes lagen åt fram till de avgörande bollarna, med gymnasielaget i ledning vid 23-22. De tre sista bollarna gick dock till gästerna, som därmed vann setet med 25-23.

Andra set blev jämnt inledningsvis, men RIG kunde skaffa sig ett litet försprång. Tre bollars ledning förbyttes dock till Haboövertag med 21-17 och därefter kunde bortalaget marschera iväg till setseger med 25-20.

Nu återstod en möjlighet för RIG Falköping att höja sig en nivå och komma tillbaka i matchen och det började ganska bra, men harmonin i spelet infann sig aldrig riktigt. En Habotimeout vid hemmaledning 9-6 gav önskad effekt och efter den var Habo det vassare laget. 25-21 slutade setet vid och Habos tre första poäng var säkrade.

-Våra egna missar blev alltför talrika och då blev det aldrig något lugn i spelet, samtidigt som Habo med Beau Graham tillbaka på högerkanten har en helt annan tyngd i anfallet, menar tränaren Göran Persson. De höll också borta de egna misstagen betyligt bättre än vad vi gör och då blir resultatet därefter.

Nu är det en spelledig helg som väntar för RIG Falköping och nästa match blir i Örkelljunga torsdag 3 december.

RIG Falköping - Habo 0-3 (23-25, 20-25, 21-25)
Statistik

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info