Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

HA: Guldfavoriterna på besök

07 OKT 2015 14:32
På lördag blir det en riktig värdemätare för RIG Falköpings elitkillar då favorittippade Hylte Halmstad kommer till Frejahallen för elitseriens andra omgång.
  • Uppdaterad: 07 OKT 2015 15:20

RIG Falköping fick en bra start på årets seriesäsong i och med segern mot Habo i söndags. Nu blir det betydligt tuffare motstånd då guldfavoriterna Hylte Halmstad väntar. När elitserietränarna tippade vilka som vinner SM-guldet i vår hamnade nämligen de flesta rösterna på hallänningarna och laget imponerade också i seriepremiären då man besegrade de regerande svenska mästarna Linköping klart.

Dirigent i det gästande laget är passaren och spelande tränaren Matthew Young från Australien, en mycket erfaren spelfördelare som nu har varit länge i Sverige. De har en bred trupp med många före detta volleybollgymnasister i laget. Viktor Lindberg tog studenten i våras och huserar nu på vänsterkanten tillsammans med Johan Mårtensson. Laget förfogar över en stark centertrio i Philip Pettersson, Jens Ahremark och Benjamin Engström. Brasilianaren Alexandro Luna är en sevärd högerspiker och på liberoplatsen har man två alternativ i Johan Skoogh och förra årets RIG-libero Axel Stenkilsson Hoff. Proffset Ryan Ammerman återfinns i truppen även denna säsongen, men var inte spelklar till förra helgens match. Om pappersexcersisen är avklarad så får vi se honom som vänsterspiker.

Flera av spelarna i RIG Falköping har ett kommande landslagsuppdrag under nästa vecka, då U19-landslaget reser till dansk Ikast på måndag för att spela Nevza Championships. Givetvis vill både spelare och tränare ha ett kvitto på att formen är god inför detta genom att göra en riktig bra match även denna helgen.

Lör 9 oktober kl. 17.00, Frejahallen
RIG Falköping - Hylte Halmstad

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info