Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

HA: GP-mästarna kommer till Falköping

19 JAN 2016 15:31
Efter helgens tuffa match mot Hylte Halmstad är det nu dags för en minst lika stor utmaning när Grand Prix-vinnarna Falkenberg besöker Frejahallen.
  • Uppdaterad: 19 JAN 2016 15:50

Grabbarna i RIG Falköping gjorde under delar av söndagens match mycket bra ifrån sig, men det räckte inte till någon setvinst trots tre setbollar i det väl genomförda andra setet. Den nivån på spelet måste RIG minst komma upp i för att kunna störa motståndarna i torsdagens match.

Hallänningarna vann som sagt GP, men fick sedan oväntat svårt att vinna mot Södertelge i helgen, kanske en reaktion på de överlägsna vinsterna i Uppsala. Landslagspassaren Dardan Lushtaku är spektakulär och svårläst och servade dessutom oerhört bra när han senast var på besök här i sin gamla hemmahall. Högerspikern Darryl Shank var vansinnigt bra i GP-finalen, givetvis mycket hjälpt av fina passningar från Dardan.

Liberon Johan Eriksson har gjort en riktigt bra säsong så här långt och har varit den framgångsrikaste liberon i elitserien. Både i servemottagning och försvar har han varit grymt stabil.
Arno Slipac och Tobias Persson huserar på vänsterkanten och bidrar med bra servemottagning och vassa anfall. I mitten hittar vi två mycket duktiga centrar i Pedro Mendes och Jake Staahl. Staahl deltog dock inte i helgens match och då fick vi se en comeback av Daniel Isedal. Hur det blir i den här matchen återstår att se.
Dessutom har vi inhopparna Sebastian Angel och Johan Gruvaeus, samt det senast tillskottet i trubben, Fayez Alloush från Syrien som visade upp en tung serve i Grand Prix.

RIG-spelarna kan kliva in på banan helt utan press och det brukar fungera bra. Senast lagen möttes var i klassiska Igloon innan jul och då lyckades RIG knipa ett set och var också bra med i två av de andra seten. Hur starkt motstånd RIG lyckas bjuda på den här gången kommer visa sig på torsdag kväll!

Torsdag 21 januari kl. 19.00, Frejahallen
RIG Falköping - Falkenberg

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info