Hoppa till sidans innehåll

HA: Första setvinsten kom i Habo

26 OKT 2014 20:47
Första set gick till RIG Falköping i västgötaderbyt i Habo sporthall på söndagseftermiddagen, men sedan var hemmalaget starkare och släppte inte ifrån sig någon poäng.
  • Uppdaterad: 27 OKT 2014 02:29

Liksom i säsongens två första matcher öppnade RIG bra när derbyt drog igång. Ett skönt ryck kom i och med en mycket fin serveserie av Pontus Nilsson. Förhoppningen var att det denna gången skulle bära ända fram till setvinst. Lite nervöst blev det när det gick några poäng i Habos favör, men den här gången var det RIG:s tur. En turlig nätrullarserve signerad Viktor Lindberg avgjorde till sist setet.

Nu hoppades RIG-supportrarna att setsegern skulle bli förlösande och att det skulle fortsätta rulla på, men effekten blev snarare den motsatta. Spelet gick ordentligt i baklås och höll inte alls samma nivå som i det första setet. Samtidigt var Habo väldigt effektiva trots att de ungerska importerna Toth och Schulcz blivit förpassade till bänken, utbytta mot tidigare RIG-eleverna Arvid Haag och Axel Qvarnström. Setsegern blev klar, 25-17 till hemmalaget.

Efter tiominuterspausen var dock Falköping tillbaka i rätt gängor och det blev matchens jämnaste set. En mycket bra start av RIG fram till 5-0 hämtades snart ikapp av hemmaspelarna. Habo hade sedan allt som oftast ett par poängs ledning, men RIG nafsade ständigt motståndet i bakhasorna. Till slut var det ändå Habo som lyckades vinna med minsta marginal, 25-23 slutade det vid.

I fjärde set startade RIG bra och det såg lovande ut vid 10-6. Åtta raka hemmapoäng ändrade dock på matchbilden och under setets andra halva var Habo det bättre laget och kunde till sist vinna med 25-20.

-Det kändes skönt att få inleda matchen med säsongens första setvinst, men sen är det för mycket berg- och dalbana över vårt spel, berättar tränaren Göran Persson. Perioder av lysande spel följs av sjok med sämre insatser och vi måste jobba på att hålla de riktigt dåliga perioderna borta, eller åtminstone förkorta dem, för att vi ska kunna vinna några matcher framöver, säger Persson.

Viktor Lindberg gjorde sin första hela match på länge och gjorde det så bra att han fick ta emot priset som lagets bästa spelare. Simon Forzelius var den starkast lysande stjärnan i dagens Habo och fick ta emot utmärkelsen i sitt lag.

Statistik

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info