Hoppa till sidans innehåll

HA: Första segern i sista chansen

30 JAN 2016 19:14
RIG Falköping tog en historisk för föreningen första seger i Örkelljunga idrottshall i den (troligen) sista möjligheten innan den nybyggda hallen tas i bruk i höst. Dessutom kom den till efter underläge 0-2 i set, så det var på härligast möjligaste sätt som det skedde dessutom.
  • Uppdaterad: 30 JAN 2016 20:52

RIG Falköping har på de nästan sju säsonger man spelat i herrarnas elitserie inte vunnit i Örkelljunga Idrottshall. Men har inte ens lyckats ta en poäng genom att vinna två set, trots att man under de tre första säsongerna inte förlorade mot skåningarna hemma i Falköping. Nu var det dags för den troligtvis sista möjligheten att vinna i den låga hallen eftersom en ny hall är under byggnation och kommer stå klar till hösten.

Inledningen på matchen talade dock inte för någon bortaseger. 6-0 stod det tämligen omgående på poängtavlan efter att Filip Mulder fått bra press på sin serve, där fem av sex poäng var serveess. En liten upphämtning blev det och RIG kom åtminstone så nära som 13-16, men en hemmatimeout gav bra effekt och setvinsten skrevs till 25-18.

Även det andra setet inleddes blekt av gymnasielaget. 5-0 servade Filip Mulder fram till den här gången. RIG kom tillbaka starkt även denna gången och var nu bara en poäng efter vid 9-10. Örkelljunga gjorde då ett nytt ryck fram till 14-9 kontrollerade därefter setet fram till slutet. 25-21 blev setsiffrorna.

Falköpingsgrabbarna bestämde sig då för att det skulle bli en annan och bättre start på det efterföljande setet och det lyckades man med. Nu var man i ledning vid 11-8 och den här gången gav en Örkelljungatimeout inte alls samma utdelning. Istället utökades RIG-ledningen och man vann till sist setet säkert med 25-18.

Fjärde set blev ännu bättre påbörjat av RIG Falköping. Nu stack man ifrån till 8-2 och även om hemmalaget kom lite närmare så fortsatte man bara att trumma på. Fint försvarsspel där man visade god kontroll på bollen och inte lät den gå upp i det låga taket vändes till vassa anfall, oftast av effektive Jacob Link, som gjorde 33 poäng i matchen. Till sist vanns också setet, om än inte med lika stor marginal som knappa halvtimmen tidigare, men riktigt spännande var det aldrig. 25-20 och den första poängen i RIG-historien i hallen var säkrad.

Men en poäng var inget killarna från volleybollgymnasiet var nöjda med, man var ute efter segern. Örkelljunga vann setets första rally, men liksom i de två föregående seten så var RIG nu bra med i inledningen. Vid sidbytet var RIG två poäng före, men Örkelljunga reducerade till 7-8. Sedan tog RIG Falköping en sideout och det var dags för Jakob Molin att serva. Bra placering och effekt av honom och fint försvarsarbete av Jakob och hans lagkamrater gjorde att han fick fortsätta serva ända fram till matchbollar vid 14-7. Den första möjligheten att vinna matchen förhindrades av Örkelljungas Zachary Penolio, men på den andra avgjorde Jacob Zachrisson på ett härligt mittenanfall framspelat av Victor Nielsen.

-Efter en svajig start på matchen så var det väldigt skönt att se att grabbarna kunde visa upp en stark lagkänsla och de kämpade för varandra på ett sätt som vi inte sett på den senaste tiden och det ledde till en härlig vändning, summerar Aldis Jaundzeikars matchen.

Efteråt fick killarna fira segern med riktigt god smörgåstårta signerad familjen Torstensson, tillägnat sonen Marcus på hans 18-årsdag. Sedan var det bara att påbörja hemresan och omladdningen inför morgondagens drabbning, då man tar emot Vingåker i Odenhallen. 

Örkelljunga - RIG Falköping 2-3 (25-18, 25-21, 18-25, 20-25, 8-15)
Statistik

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info