Hoppa till sidans innehåll

HA: Första segern i Örkelljunga får vänta

03 DEC 2015 23:15
Inte heller den här gången blev det någon vinst för RIG Falköpings elitkillar i Örkelljungas idrottshall. Hemmalaget vann i tre raka set och det var bara i det andra setet som RIG var nära setseger.
  • Uppdaterad: 03 DEC 2015 23:17

Det blev ingen bra start på matchen för RIG Falköping. De fyra första bollarna vanns av hemmalaget, och givetvis hade det varit önskvärt med ett annat scenario. Det försprånget utökades något ju längre setet led och 25-18 blev siffrorna till sist.

Det andra setet inleddes också bäst av hemmalaget, men en tidig timeout vid 2-6 gav god effekt och plötsligt var Falköping upp i tre poängs ledning vid 13-10. Det försprånget höll i sig ett tag, men en bra serveserie av Lennie Hansson bidrog till att Örkelljunga vände till 23-20. RIG kom ändå tillbaka och kvitterade till 24 lika, men hemmalaget lyckades till sist vinna setet med 27-25.

I det efterföljande setet blev det ganska svängigt där det servande laget ofta tog poäng. Skåningarna lyckades dock bättre och återigen var Lennie Hanssons servande lyckosamt och hjälpte till att utöka hemmalagets ledning. Fem raka poäng till RIG blev det ändå när Jakob Molin visade prov på starkt servande som resulterade i tre serveess och man kom då lite närmare i poängprotokollet. Närmare än tre poängs underläge kom aldrig gymnasielaget, så riktigt spännande blev det aldrig. 25-21 till Örkelljunga och de har skaffat sig ett bra läge i kampen om platser i Grand Prix i januari.

-Vi gör en bättre insats än mot Habo senast och i andra set ser det stundtals riktigt bra ut, menar tränaren Göran Persson, som ser fram emot en ny svår match i Falkenberg på söndag.

Bäst i RIG för dagen var Bartosz Sulinski, som var hundraprocentig i anfallet på sin "nästanhemmaplan".

Örkelljunga - RIG Falköping 3-0 (25-18, 27-25, 25-21)
Statistik

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info