Hoppa till sidans innehåll

HA: Förlust mot Tierp och ner under strecket

07 MAR 2015 17:08
Det blev ingen lyckad lördag för RIG Falköpings elitkillar. Tierp tog revansch för förlusten före jul och vann med 3-0. Dessutom tog Vingåker poäng mot Falkenberg och skickar därmed ner RIG under slutspelsstrecket igen med en omgång kvar.
  • Uppdaterad: 07 MAR 2015 18:44

Första set var jämnt från början och lagen hade stabila servemottagningsanfall och följdes därmed åt under den första halvan. Tierps poängmaskin Kyle Gramitfick flest bollar, men det var centerspelet som fungerade allra bäst för upplänningarna med Adrian Norrby i spetsen. I Falköping såg det också ganska stabilt ut, men det var ändå bortalaget som höjde sig ett snäpp när det närmade sig setslutet och kunde vinna med 25-22.

Andra set följde samma scenario, jämnt till en början och gästerna visade sin större rutin när det skulle till att avgöras. Tierps centerspel fortsatte att fungera bra och i det här setet var det Wille Lind som var allra vassast. När Kyle Gramit dessutom i setets slutskede visade varför han är poängbäst i elitserien så klarade inte RIG av att stå emot. 25-21 till Tierp.

Tierp spelade avslappnat och fick ännu bättre press på sin serve i det tredje setet och när det blev fler tyngre lägen för gymnasielaget att anfalla ifrån så blev effektiviteten klart sämre. Tierp malde på och drog ifrån allt mer ju längre setet gick. 25-14 slutade det vid. 

I och med att Vingåker vann två set mot Falkenberg så krävs det nu minst en poäng för RIG mot Örkelljunga på tisdag för att det ska bli slutspel.

-Vi spelar ganska bra i de två första seten, men det saknas det där lilla extra som krävs för att vi ska kunna rubba Tierp, konstaterar tränare Göran Persson efter förlusten. Nu är det bara att omedelbart ladda om inför tisdagens uppgift och då gäller det att göra säsongens bästa match!

Statistik

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info