Hoppa till sidans innehåll

HA: Favorittippade Linköping kommer till Frejahallen

20 FEB 2015 10:27
På lördag är det dags för ny match för RIG Falköpings elitkillar och ännu en gång väntar ett topplag. Linköping vann årets första titel när man tog hem Grand Prix och de är nu de största favoriterna till SM-guldet.
  • Uppdaterad: 19 FEB 2015 23:29

Falkenberg leder elitserien, men det beror på att Linköping spelat färre matcher. Östgötarna har varit mycket starka på slutet, senast de förlorade var i början av december. Dessutom blev man nordiska klubbmästare då man vann NEVZA Championship på hemmaplan för några veckor sedan. Eftersom man har så många vassa anfallsspelare återfinner man den förste LVC-spelaren på nionde plats i poängligan. Där ligger högerspikern Martin Larsson, andra man i landslaget på den positionen efter vår superstjärna Marcus Nilsson. Erik Sundberg och Fredric Gustavsson, också två av landets bästa anfallare, huserar på vänsterkanten och Carl Ahremark och Lucas van Berkel agerar mittlås.

Albin Eriksson har klivit in på liberopositionen nu när lillebror Anton har tagit ett uppehåll. På passarplatsen bidrar Benjamin Bell med sin storlek också med ett bra block utöver ett snabbt passningsspel. Erfarne tränaren Andrew Strugnell har också en bra bänk som han ofta använder sig av. Bland andra RIG-eleverna Linus Ekstrand och Dimitri Bogdanovitj får ofta kliva in. Kanske får vi se ganska mycket av Linus i sin hemmastad!?

RIG har spelat bra på slutet och förlustmatchen i Örkelljunga i torsdags var nog den bästa matchen laget från volleybollgymnasiet någonsin spelat i "Skolådan". Självförtroendet är alltså gott i laget, men självklart måste man spänna bågen ordentligt om det ska gå att hota Linköping. Vi måste nog få se säsongens bästa servematch med serveligafemman Viktor Lindberg i spetsen om det ska finnas någon möjlighet till seger. Våra två liberoalternativ Filip Mokelainen och Axel Stenkilsson Hoff måste också vara på topp och bidra mycket i mottagning och försvar för att det ska bli framgång.

Lördag 21 februari kl. 18.00, Frejahallen
RIG Falköping - Linköping

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info