Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

HA: Falkenberg visade klassen

04 NOV 2015 21:09
Falkenberg blir ett lag att räkna med även den här säsongen, det visade de verkligen upp i Frejahallen på onsdagskvällen när de säkert besegrade RIG Falköping.
  • Uppdaterad: 05 NOV 2015 01:25

Starten på matchen blev ingen höjdare för hemmalaget. Jake Staahl började med tungt servande från första bollen och Dardan Lushtaku fortsatte sedan bombardemanget när det var hans tur och med tre raka serveess från honom (fem totalt) var det en stabil ledning Falkenberg skaffade sig omedelbart. RIG hämtade sig efter den tunga starten när Jacob Link visade upp att han också har bra fart i serven, men återigen fick man bekymmer med mottagningen av hallänningarnas tuffa servar, främst Tobias Persson med två raka ess, längre fram i setet. 25-17 vann Falkenberg till sist setet med.

Starten på andra set blev väldigt lik den första. Kraftfullt servande av gästerna gjorde livet surt för RIG som fick anfalla från svåra lägen. Hemmalaget  fick kämpa för varje poäng och servemottagarna ställdes ständigt på prov. Efter inledningen kom man dock tillbaka hyfsat och höll något så när jämna steg under resten av setet. 19-25 blev det den här gången.

Förhoppningen var nu att det skulle bli en bättre inledning av det efterföljande setet, men icke sa nicke, 1-6 även här och motvind i starten. Det var dock ingen som gav upp utan gymnasieleverna kämpade oförtrutet vidare, men kunde aldrig närma sig nämnvärt. Bortaliberon Johan Eriksson imponerade i både mottagning och försvar och Dardan Lushtaku snurrade upp hemmablocket gång efter gång. En liten upphämtning av RIG i slutfasen hyfsade till siffrorna till 18-25 och det var bara att gratulera det bättre laget till tre säkra poäng.

-Det är inte mycket att säga om resultatet, men vi kan lära oss en hel del av den här matchen och det är bara att fortsätta träna stenhårt och så ska vi bjuda på bättre motstånd nästa gång vi möts, säger tränaren Göran Persson.

Liberon Filip Nilsson fick ta emot dagens tröja som bästa RIG-spelare, Jake Staahl fick priset i Falkenberg. 

RIG Falköping - Falkenberg 0-3 (17-25, 19-25, 18-25)
Statistik

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info