Hoppa till sidans innehåll

HA: Falkenberg släppte inte ifrån sig något set

14 FEB 2015 18:16
Ett bra set, ett dåligt och ett hyfsat. Så kan man sammanfatta RIG Falköpings insats i 0-3-förlusten mot Falkenberg.
  • Uppdaterad: 14 FEB 2015 18:20

RIG Falköping kom till Falkhallen med en seger i bagaget i den senaste matchen, men efter det kom det också ett sportlov och det brukar inte vara positivt för formkurvan för volleybollgymnasiets lag. Inledningen på matchen mot serieledarna tydde ändå på att formkurvan bevarats bra under de lediga dagarna. Lagen turades om att vara i ledningen under första halvan av första set och det såg riktigt stabilt ut på Falköpingssidan. Ett litet ryck av hemmalaget fram till 18-15 blev avgörande för setets utgång och 25-21 vann hemmalaget med.

Tyvärr blev inledningen på andra set inte alls vad Falköpingsfansen hoppats på. Sju poäng tog hemmalaget innan RIG lyckades vinna sin första boll i setet. Efter den jobbiga perioden spelade Falköping upp sig och minskade lite på underläget, men under setets avslutande halva utökade hemmalaget försprånget till klara 25-13.

En kvarts paus gjorde sedan gott för RIG-spelarna. Öppningen blev nu riktigt bra, men en vass serveserie av Matt Hanley där hallänningarna tog sex raka poäng, varav tre var serveess av Hanley, gjorde att hemmalaget tog kommandot. Efter det hade hemmalaget god kontroll på matchen, men RIG fortsatte att slita hårt för varje boll, man krigade hela vägen in i kaklet och nådde 20 poäng innan setet och matchen var över.

-En målsättning var att vi inte skulle göra något dåligt set, men tyvärr blev inledningen av det andra setet riktigt tung. Annars är det en klart godkänd insats vi presterar idag, klart bättre än förra matchen vi spelade i Falkhallen, kommenterar tränaren Göran Persson.

Statistik

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info