Hoppa till sidans innehåll

HA: En setvinst i årets sista match

21 DEC 2014 22:25
RIG Falköping vann ett set borta mot Örkelljunga och hade bra läge för att tvinga fram en femsetare, men en stark hemmaavslutning gjorde att de tre poängen gick till ÖVK.
  • Uppdaterad: 21 DEC 2014 23:41

RIG Falköping har genom åren haft svårt att lyckas Örkelljunga idrottshall. Länge var det så att RIG vann alla matcher mot skåningarna hemma i Falköping, men inte ens lyckades ta ett set nere i den så kallade "Skolådan" med den låga takhöjden. För två år sedan bröts båda sviterna, men mer än ett set har inte gymnasielaget klarat av att vinna på bortaplan.

Det var dock inget som brydde RIG-killarna nämnvärt. Årets upplaga av RIG har nämligen visat upp en mycket hög högstanivå, där inget motstånd går säkert. Dalgångarna i spelet har dock också varit ganska djupa och dagens match blev inget undantag. I första set spelade RIG ganska bra, men blandade också in några alltför enkla misstag. ÖVK:s Peter Lundgren höll fanan högt i både serve och anfall och var motorn bakom Örkelljungas dominans i det första setet, som slutade 25-17 till hemmalaget.

I andra set bjöd RIG Falköping inte alls på så många poäng. Det var fortfarande Peter Lundgren som var klart vassast på banan och Jacob Guymer fick också till sitt blockspel bra, men annars var det RIG som kändes hetast och lyckades ta hem setet med 25-23 efter att Jacob Link och Viktor Lindberg tagit stort ansvar i poängproducerandet.

Sedan fick publiken se prov på hur RIG Falköping kan falla ner i en svacka för en stund. Örkelljunga var också effektiva i sina anfall och då är skillnaden mellan lagen ungefär som setsiffrorna, 25-16, visar.

Typiskt för RIG:s säsong har också varit att efter ett dåligt set har gymnasiekillarna haft förmågan att höja sig ordentligt, och så blev det även idag. Poängen växlade mellan lagen i manér som ingendera tränaren nog är särskild nöjd med, men desto mer underhållande för publiken, Falköpingssupportrarna vädrade morgonluft vid bortaledning med 16-12, men då snäppte hemmaspelarna upp nivån samtidigt som spelkvaliteten hos bortalaget föll en eller ett par nivåer. Det gjorde att skåningarna till sist kunde vinna setet ganska säkert och laget från volleybollgymnasiet får gå på jullov utan att få med sig någon poäng från årets sista match.

-Ännu en gång visar killarna att när vi spelar som bäst så kan vi pressa topplagen i serien, men i perioder så kan vi inte hålla nivån uppe. Det känns lite surt att vi inte kan avsluta bättre så vi hade fått vara med och fightas ordentligt på slutet av fjärde set och att grabbarna fått chansen att visa prov på vinnarinstinkten som vi såg uppe i Tierp förra helgen.

Nu när halva serien är avklarad är det dags för juluppehåll och i trettonhelgen spelas Grand Prix i Katrineholm mellan seriens fyra topplag, där Örkelljunga är ett av dem. Falkenberg, Linköping och Hylte Halmstad är de tre övriga som slåss om GP-titeln. För flera av spelarna i RIG Falköping är det efter nyår dags för landslagsuppdrag med landskamper i Lettland och framför allt EM-kval i Serbien på programmet. Elitserien nystartar sedan för RIG med bortamatch i Sollentuna torsdag 15 januari och med hälften kvar så återfinns RIG Falköping på sjunde plats i tabellen med tre segrar, en placering man har all anledning att vara nöjd med.

Statistik

 

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info