Hoppa till sidans innehåll

HA: Dubbelhelg för RIG

28 JAN 2016 20:50
Det blir en fullspäckad helg för RIG:s elitkillar. På lördag åker laget till norra Skåne för match mot tabellfyran Örkelljunga och på söndag är det hemmamatch mot Vingåker, då man för ovanlighetens skull spelar i Odenhallen.
  • Uppdaterad: 28 JAN 2016 20:56

Sista matchen i "Skolådan"

Till hösten står Örkelljungas nya idrottshall klar, så lördagens match blir nog sista gången som RIG Falköping kliver in i den klassiska "skolådan", där den låga takhöjden ställt till det för så många upplagor av gymnasielaget. Det tog ända till 2012 innan man lyckades ta sin första setvinst i hallen, samtidigt som det oftast blev seger på hemmaplan. Vid två ytterligare tillfällen har man lyckats vinna ett set där, men mer än så har det aldrig blivit. I höstas blev det förlust i tre raka set, även om man var nära i ett av seten. Inte heller på hemmaplan lyckades RIG knipa något set i höstens möte, så det är något att sikta på i lördagens match.

Örkelljunga har haft lite skadebekymmer på slutet då Peter Lundgren har haft någon veckas uppehåll och även Tomas Vilimas avstod spel förra helgen. Det är säkert en bidragande orsak till att laget har två raka förluster i bagaget och de är säkerligen revanschsugna och fast beslutna att förlustraden inte ska förlängas.

Hemmamatch, men inte i Freja

På söndag blir det hemmamatch mot Vingåker, men den kommer spelas i Odenhallen eftersom den normala hemmaarenan Frejahallen är upptagen. Laget tränar där en gång i veckan, så omställningen kommer inte att vara svår. Vingåker har sina toppar i proffsen Andzej Savostenok och Adam Bradbury. Nyligen gjorde man om fjolårets lån av Tomasz Mroz från Linköping, så högerspikern Axel Qvarnström har nu ytterligare konkurrens av gamla RIG-kompisen Tomasz på den positionen.

-Vi har visat upp perioder av riktigt bra spel i de senaste matcherna och vi hoppas fortsätta den trenden och helst under ännu längre perioder, menar coachen Göran Persson. Det är två spännande tillställningar i helgen och det ska bli kul att se vad vi kan prestera.

Lördag 30 januari kl. 16.00,  Örkelljunga idrottshall
Örkelljunga - RIG Falköping

Söndag 31 januari kl. 14.00,  Odenhallen
RIG Falköping - Vingåker

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info