Hoppa till sidans innehåll

HA: Dramatik i viktiga derbyt

25 FEB 2015 13:48
RIG Falköping låg riktigt illa till i det mycket betydelsefulla bortamötet med Habo och såg ut att få åka hem utan poäng, men lyckades vända på steken och vann till sist i avgörande set.
  • Uppdaterad: 25 FEB 2015 19:03

Kampen om platserna över slutspelsstrecket har varit stenhård en längre tid och västgötaderbyt på onsdagskvällen i Habo sporthall var uppenbart av stor vikt i den striden. Habo var i desperat behov av en seger för att kunna närma sig strecket och RIG Falköping skulle vid en vinst återigen ta sig upp på slutspelsplats.

När klockan slog 19.00 och matchen drog igång så var det till en början jämnt, men hemmalaget skapade sedan ett försprång med fyra bollar. En bra serveserie av Jacob Link lade därefter grunden till att RIG gick ikapp och förbi. Habo hittade ny kraft och fick nu tre poängs ledning vid 19-16, men ännu en gång vände RIG till egen fördel. Vid 23 lika var det helt ovisst, men RIG fick en setboll på en hemmaservemiss och sedan vann man även setbollen efter ett anfall av Peter Blomgren.

Hemmaspelarna var oerhört revanschsugna inför det andra setet och det gav bra effekt på hur de presterade. De höjde sig i alla moment samtidigt som gymnasiespelarna tappade över lag. Habo vann enkelt med 25-17.

Efter tiominuterspausen klev RIG Falköping in med ny energi och startade setet riktigt vasst. Blockspelet firade stora triumfer, framför allt via centrarna Victor Nielsen och Bartek Sulinski, Ledningen vid 11-5 visade sig ändå vara långt ifrån tillräcklig. Habos ungrare Istvan Schulcz fick bra fart på sin servearm och ställde till stor oreda på RIG-sidan. Efter ytterligare någon bra uppställning från hemmalaget stod det plötsligt 20-16 på poängtavlan. Vis från det första setet förstod man ändå att det skulle kunna svänga igen och efter flera skarpa anfall av dagens store poängplockare Jacob Link, så var det kvitterat vid 21-21. Ett par servemissar från RIG:s sida gjorde dock att de inte kunde gå förbi utan det var fortsatt jämnt fram till 23 lika. Sedan klev Istvan Schulcz fram och avgjorde setet med två tunga anfall och möjligheten att Habo skulle kunna knapra in på underläget till framförvarande lag kändes stor.

Ännu större kändes den möjligheten en bit in i det fjärde setet. Habo styrde händelserna och det infann sig ingen lugn och ro på RIG-sidan. 16-10 gled hemmalaget ifrån till och matchslutet kändes nära. Men killarna i RIG Falköping har flera gånger visat att de de aldrig ger upp och att de kan vända tunga perioder till betydligt bättre. Nu fick vi se prov på det återigen. Viktor Lindberg som haft det ganska tungt i anfallet tidigare under matchen klev nu fram och kompletterade Jacob Link med många anfallspoäng. Poäng efter poäng gick till bortalaget och det blev spänt på andra sidan nätet. Vid 22-22 var det kvitterat och RIG slet sig fram till setboll, Victor Nielsen var också vass i anfallet och det blev han som fick dunka in den avgörande bollen till 25-23.

Då var det alltså dags för ett rafflande femte set. Det var jämnt fram till sidbytet, men efter det visade RIG-killarna stor vilja och klev iväg till 10-7. Efter det bytte lagen boll fram till 14-11 när matchen avslutades med ett Haboanfall långt utanför planen och två viktiga poäng säkrades.

-Ännu en gång fick vi se prov på fantastisk vinnarinstinkt och vändningen i fjärde set var häftig, menar tränaren Göran Persson. Vårt blockspel var det största glädjeämnet idag med hela 21 blockpoäng.

Lagkaptenen Viktor Lindberg tyckte att spelet gick upp och ner.

-Vi hade höga berg och djupa dalar i vårt spel, men vi visade att vi verkligen ville vinna, säger Lindberg.

Statistik

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info