Hoppa till sidans innehåll

HA: Derbyt viktigare än vanligt

15 JAN 2015 22:35
På lördag är det en mycket viktig match som spelas i Frejahallen och det är västgötaderbyt mellan RIG Falköping och Habo, där poängen blir mycket viktiga i kampen om en slutspelsplats.
  • Skapad: 15 JAN 2015 22:35

Habo ligger längst ner i tabellen på fem poäng medan RIG ligger precis över strecket med nio inspelade poäng. Falköping har alltså chansen att dra ifrån medan Habo verkligen behöver poängen för att inte tappa mark. Istvan Schulcz och förre RIG-eleven Axel Qvarnström är de två vassaste poängplockarna i Habo och mittlåset Jens Persson gör ett stort jobb både i block och anfall.

För RIG gäller det att snabbt skaka av sig bortaförlusten mot Sollentuna på torsdagskvällen, men det tror inte tränaren Göran Persson att det blir ett problem.

-Det är stor skillnad att sitta i en buss till Sollentuna en vardag och att spela helgmatch hemma i Frejahallen. Nu har vi fått en match tillsammmans efter juluppehållet och det var välbehövligt, menar tränaren Göran Persson på hemväg från Sollentuna.

Lagen möttes två gånger i höstas och båda gångerna blev det hemmaseger, nu återstår att se om det mönstret ska fortsätta.

Lördag 17 januari kl. 15.30, Frejahallen
RIG Falköping - Habo

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info