Hoppa till sidans innehåll

HA: Bra start räckte inte

23 OKT 2014 00:10
RIG Falköping lade i högsta växeln i matchstarten mot Hylte Halmstad och det räckte så när till setseger, men man fick till sist vända hemåt utan att spräcka nollan i vinstkolumnen.
  • Uppdaterad: 23 OKT 2014 00:37

Det var full satsning som gällde från Falköpings sida från första bollen. För att kunna störa det betydligt mer meriterade och erfarna motståndet gällde det att våga för att vinna och satsningen gav god utdelning. En del misstag blev också konsekvensen av inställningen, både från servelinjen och i anfallet, men det gjorde också att många poäng kunde vinnas. Det flöt på riktigt bra fram till 22-17, men då blev det stopp i maskin. Försiktigheten smög sig på och det utnyttjade hemmalaget brutalt effektivt. RIG lyckades bara vinna en poäng till innan setet tog slut, således 25-23 i hemmafavör.

Den tunga förlusten dröjde sig kvar i huvudet på RIG-killarna när nästa set startade. Nu var det oerhört svårt att göra egna poäng, samtidigt som Hylte Halmstad var oerhört effektiva. Hela 75 procent av hallänningarnas anfall blev dödande och man förlorade bara ett anfall på hela setet, ovanligt bra statistik. Därav blev också skillnaden mellan lagen stor, förkrossande 25-11 blev nu resultatet.

Den tio minuter långa setpausen kom lägligt för gymnasielaget. Tankarna samlades och suget efter revansch var stort. Nu följdes lagen åt i poängprotokollet och ända fram till 20-20 verkade det vara helt öppet. Då blev skillnaden i erfarenhet återigen uppenbar. Hallänningarna höjde sig en nivå, medan effekten blev den motsatta i RIG. Fem raka hemmapoäng asvlutade matchen och den första setvinsten får dröja ytterligare några dagar.

-Stundtals spelade vi riktigt bra, tyvärr blandat med betydligt sämre perioder och vi behöver så klart våga vinna i slutet på första och tredje för att vi ska kunna vara nöjda med dagen, menar tränaren Göran Persson, som ger sina killar en eloge för satsningen de gjorde som så när gav utdelning.

Axel Stenkilsson Hoff klev in på liberopositionen i sin "andra hemmahall" och gjorde det så bra att han fick ta emot priset som bästa spelare. Peter Blomgren blev bästa poängplockare i laget.

På söndag väntar nästa match och även då är det bortaplan som gäller, nu i västgötaderby mot Habo.

Statistik från matchen

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info