Hoppa till sidans innehåll

HA: Bra start på säsongen

04 OKT 2015 20:11
RIG Falköping öppnade elitseriesäsongen på bästa sätt genom att ta en trepoängare mot Habo på bortaplan i västgötaderbyt.
  • Uppdaterad: 04 OKT 2015 20:39

De två bottenlagen från föregående säsong drabbade samman i premiären och det var RIG som öppnade klart vassast. Det märktes ingenting av några premiärnerver, åtminstone inte på Falköpingssidan. Habo hade svårare att hitta rytmen och första set gick klart till bortalaget.

I andra set kom hemmaspelarna igång betydligt bättre med rutinerade Australienimporten Beau Graham och rutinerade Adnan Herco i spetsen. Gymnasielaget tappade lite av ångan man byggt upp i det föregående setet, men fortfarande spelade man inte dåligt. Hemmalaget tog dock hem setet med betryggande marginal.

Efter tiominuterspausen upprepades scenariot från inledningssetet. RIG Falköping lyckades bra med sina servar och det gjorde att Habospelarna fick anfalla på långsammare passningar och Falköpingsspelarna hade tid att formera ett stadigt block. Nykomlingen Anton Ribom var den som lyckades allra bäst i det momentet, 5 blockpoäng blev det i elitseriedebuten. 25-15 vanns setet till sist med.

Fast beslutna att inte upprepa tappet av greppet på samma sätt som efter set nummer ett klev RIG:arna ut på banan med högsta växeln fortsatt i. Habo lyckades inte bromsa RIG:s framfart den här gången och det blev en ny säker setvinst och den första trepoängaren var säkrad.

-Riktigt skönt att få börja säsongen med en seger, det ger killarna råg i ryggen inför kommande matcher, säger tränare Göran Persson efter matchen.

-Blockspelet stämde riktigt bra idag, berättar centern Bartek Sulinski. Vi hade bra utdelning på vår serve, så det gav oss mer tid att komma rätt i blockeringen.

Habo - RIG Falköping 1-3 (14-25, 25-20, 15-25, 17-25)
Statistik

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info