Hoppa till sidans innehåll

HA: Bara en seger i helgen

31 JAN 2016 21:52
RIG:s elitkillar lyckades inte följa upp lördagens succé i Örkelljunga med en ny seger i Odenhallen på söndagseftermiddagen. Vingåker vann med 3-1 och gymnasielaget fick gå poänglösa från matchen.
  • Uppdaterad: 31 JAN 2016 22:22

Humöret var givetvis på topp efter gårdagens seger, men det var nog också lite slitna kroppar efter femsetssegern och det märktes också när matchen drog igång i den något ovanliga hemmaarenan Odenhallen. Trots en del problem med att få ordning på servemottagningen höll ändå RIG Falköping jämna steg med Vingåker fram till 18-18. Då tog gästerna tag i taktpinnen och rann ifrån till setvinst med 25-21.

Andra set var det föregående ganska likt. Det var liten skillnad mellan lagen fram till 16-17, men då kom ett nytt ryck av bortalaget och vid 16-21 såg det inte ljust ut för RIG. Bra servar av lagkapten Victor Nielsen gjorde då att gymnasielaget tog sex raka bollar och det var helöppet igen. Hemmalaget ledde även med 23-22, men då klev Vingåkers utlänningar Savostenok, Bradbury och Slimas fram och såg till att setvinsten gick gästernas väg, 26-24 skrevs setsiffrorna till.

Likt lördagsmatchen blev tredje set en helt annan affär, nu var gymnasielaget i täten, framför allt under setets andra halva. Block och försvar fungerade nu riktigt bra och säkra 25-18 gav hopp om en repris av lördagens vändning.

Tyvärr tröt orken lite i fjärde set och när Vingåker gick från hemmaledning 16-15 till 16-21, var det lite av spiken i kistan. RIG gav inte upp, men närmare än 21-23 kom man inte och man får nöja sig med de två poängen från Örkelljungamatchen den här helgen.

-Det var starkt att komma tillbaka i tredje set efter den tunga förlusten i set nummer två, men sedan fanns inte krafterna att fortsätta på samma spår i det sista setet, konstaterar coach Göran Persson.

Jacob Link hade en produktiv helg med 35 poäng i lördags och 29 poäng idag och kliver med det upp på andra plats i både poäng- och anfallsligan. Jacob Zachrisson hade också en bra dag och fick ta emot priset som bästa spelare.

Redan på onsdag är det dags igen då Hylte Halmstad besöker Falköping och Frejahallen.

RIG Falköping - Vingåker 1-3 (21-25, 24-26, 25-18, 21-25)
Statistik

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info