Hoppa till sidans innehåll

HA: Ännu ett topplag väntar

12 DEC 2014 14:34
2014 avslutas på svåraste sätt för RIG med idel topplag i de sista omgångarna innan jul. På söndag beger sig laget på sin längsta resa för att tampas med erkänt hemmastarka Tierp.
  • Uppdaterad: 12 DEC 2014 15:22

Tierp har alltid varit kända för att vara svåra att besegra hemma i Aspenhallen och så här långt är det bara serieledande Falkenberg som lyckats betvinga dem uppe i Norduppland under den här säsongen. Kyle Gramit, som tidigare har gjort en sejour i just Falkenberg, är lagets store poänggörare från sin högerkant. Rutinerade Andreas Wahlström gör en mycket stark säsong och i år har Tierp fyllt på truppen med många unga spelare, bland andra hela fyra stycken studenter från volleybollgymnasiets -95-kull, som tog studenten i våras.

RIG har fått se sig klart besegrade i de senaste matcherna där Linköping, Hylte Halmstad och Falkenberg varit numret större, både fysiskt och spelmässigt. Tidigare under säsongen har RIG periodvis spelat riktigt bra, men har blandat det med mindre väl genomförda set. I de två senaste matcherna har man inte nått upp till sin högstanivå, och då är skillnaden gentemot topplagen ungefär så stor som den varit i de två senaste matcherna. Tierp har inte ett lika storvuxet lag som de två halländska konkurrenterna och det torde passa Falköping bättre, men upplänningarna är väldigt spelskicliga och det återstår att se hur väl RIG kommer att lyckas störa motståndet. Tierp visade god form när man besegrade Linköping i torsdags och de vill definitivt ta tre nya poäng för att hänga med i toppstriden och ha kvar chansen att kvalificera sig till Grand Prix i trettonhelgen. En härlig utmaning för RIG Falköping alltså!

Sön 14/12 kl. 17.00, Aspenhallen, Tierp
Tierp - RIG Falköping

Skribent: Göran Persson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info